Hledat

Pšeničné křupavé bagetky

Potřebné přísady:
  • 100 g tvarohu (ve vaničce)
  • 220 g celozrnné pšeničné mouky
  • 220 g hl.mouky
  • 130 g ovesných vloček
  • 50 g lněných zlatých semínek
  • 100 g slunečnicových nebo dýňových
  • 400 g vlažné vody
  • 20 g kvasnic
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • solí
Postup přípravy:
  1. Kvasnice nadrobíme do vlažné vody, posypeme 1 lžičkou cukru a přiklopíme talířkem…necháme cca 10 minut vzejít.
  2. Pak všechny ostatní suroviny robotem uhněteme..a těsto necháme 1 hodinu kynout.
  3. Uděláme bagetky.., dáme na plech s pečicím papírem, postříkáme vodou a vyvalíme vršek ve vločkách. Nařízneme žiletkou a pod utěrkou necháme opět 40 minut kynout.
  4. Pečeme při horkém vzduchu na 210°C cca půl hodiny.
  5. Jsou neskutečně dobrý.. já, jelikož jsem neměla slunečnicové, ani dýňové semínka-tak jsem je vynechala..ale přidala více hladké mouky..
  6. Dobrou chuť
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Koláč troch chutí

Koláč troch chutí

Obrázek Zmrzlinová bábovka od Lenky

Zmrzlinová bábovka od Lenky

Obrázek Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Obrázek Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Obrázek Jablkový závin

Jablkový závin

Obrázek Pistáciový koláč

Pistáciový koláč

Obrázek Karamelové smetanové řezy

Karamelové smetanové řezy

Obrázek Pudingoš

Pudingoš

Obrázek Recept - Kočičí oči

Recept - Kočičí oči

Obrázek Tříbarevný koláč

Tříbarevný koláč

Obrázek Petřiny kynuté buchty

Petřiny kynuté buchty

Obrázek Kakaová roláda

Kakaová roláda

TOPlist