Hledat

Ptáčci z loupákového těsta

Potřebné přísady:
  • 1 hrnek mléka
  • 3 hrnky mouky
  • špetka soli
  • půlka kostičky kvasnic - nebo sušené droždí
  • vanilkový cukr
  • lžíce cukru krystal
  • 80 g másla
  • citronová kůra
  • 2 žloutky - (jeden je na pomazaní uzlíků)
  • hrozinky
Postup přípravy:
  1. Těsto zaděláme klasickým způsobem a dáme kynout. Nebo dáme do pekárny - na dno vše tekuté a na to sypké ingredience. Droždí a cukr na jednu stranu a špetku soli na stranu druhou a zapneme na program těsto.
  2. Vykynuté těsto vyndáme na pomoučněný vál a uválíte si váleček silný asi jako palec, dlouhý asi dvacet cm. Obtočíte jako suk a protáhnete jeden konec dovnitř jako hlavičku, Na plechu rozplácnu trochu ocásek a nechám kynout. Nůžkami nastřihám po vykynutí zobáček a ocásek, doporučuji,dát dál od sebe. Na vrchní straně dozdobíme hrozinkami. Pomašlujeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

TOPlist