Hledat

Pudinkáče

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 225 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 100 g Hery
  • necelá lžička soli
  • citronová kůra
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 21 g droždí

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 1 čokoládový pudinkový prášek
  • 2 PL cukru
Postup přípravy:
  1. Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr a prosátou mouku pokojové teploty, do rohu dáme sůl a citronovou kůru, na opačném konci do důlku v mouce na lžičku cukru rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.
  2. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné díly, každý díl prsty lehce roztáhneme na obdélník, potřeme čtvrtinou pudinku, svineme jako závin. Dva záviny spleteme do sebe a uložíme na plech s pečícím papírem. Vedle prvního uložíme i druhý a necháme ještě 30 minut nakynout. Před pečením potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a dopékáme dalších asi 17 minut. Pudinkáče přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme na ní vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Letní třešňový dort

Letní třešňový dort

Obrázek Koláče pod vodou kynuté

Koláče pod vodou kynuté

Obrázek Marhuľová bublaninka

Marhuľová bublaninka

Obrázek Be-Be řezy s pudinkem

Be-Be řezy s pudinkem

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Drobenkový tvarohový koláč s borůvkami

Obrázek Skořicovo jablečné mafiny

Skořicovo jablečné mafiny

Obrázek Pistáciový koláč

Pistáciový koláč

Obrázek Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Mille foglie d'autunno - italský zákusek

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Oříšková ňadérka

Oříšková ňadérka

TOPlist