Hledat

Pudinkáče

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 225 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 100 g Hery
  • necelá lžička soli
  • citronová kůra
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 21 g droždí

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 1 čokoládový pudinkový prášek
  • 2 PL cukru
Postup přípravy:
  1. Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr a prosátou mouku pokojové teploty, do rohu dáme sůl a citronovou kůru, na opačném konci do důlku v mouce na lžičku cukru rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.
  2. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné díly, každý díl prsty lehce roztáhneme na obdélník, potřeme čtvrtinou pudinku, svineme jako závin. Dva záviny spleteme do sebe a uložíme na plech s pečícím papírem. Vedle prvního uložíme i druhý a necháme ještě 30 minut nakynout. Před pečením potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a dopékáme dalších asi 17 minut. Pudinkáče přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme na ní vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort stracciatella

Dort stracciatella

Obrázek Dobošové rezy

Dobošové rezy

Obrázek Plněný copánek

Plněný copánek

Obrázek Propadlá buchta

Propadlá buchta

Obrázek Medový koláč s jablky

Medový koláč s jablky

Obrázek Jablková krémeška

Jablková krémeška

Obrázek Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Nepečený ovocný dort s mascarpone a zakysanou smetanou

Obrázek Cheescake

Cheescake

Obrázek Tvarohová štola

Tvarohová štola

Obrázek Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Luxusní nadýchané tvarohové šátečky

Obrázek Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Dvoubarevné rohlíčky se spirálou

Obrázek Kovářova vynikající bábovka

Kovářova vynikající bábovka

TOPlist