Hledat

Pudinkáče

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 225 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 100 g Hery
  • necelá lžička soli
  • citronová kůra
  • 100 g cukru krupice
  • 500 g polohrubé mouky
  • 21 g droždí

Pudink:

  • 350 ml mléka
  • 1 čokoládový pudinkový prášek
  • 2 PL cukru
Postup přípravy:
  1. Do pekárny nalijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný vlažný tuk, nasypeme cukr a prosátou mouku pokojové teploty, do rohu dáme sůl a citronovou kůru, na opačném konci do důlku v mouce na lžičku cukru rozdrobíme droždí a zapneme program TĚSTO.
  2. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout.
  3. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 stejné díly, každý díl prsty lehce roztáhneme na obdélník, potřeme čtvrtinou pudinku, svineme jako závin. Dva záviny spleteme do sebe a uložíme na plech s pečícím papírem. Vedle prvního uložíme i druhý a necháme ještě 30 minut nakynout. Před pečením potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem a můžeme posypat mandlovými lupínky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a dopékáme dalších asi 17 minut. Pudinkáče přesuneme na kuchyňskou mřížku a necháme na ní vychladnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nejrychlejší muffiny

Nejrychlejší muffiny

Obrázek Skořicovo jablečné mafiny

Skořicovo jablečné mafiny

Obrázek Hruškový dort s tvarohem

Hruškový dort s tvarohem

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Makové květinky

Makové květinky

Obrázek Ovocný řez

Ovocný řez

Obrázek Banánové Cupcakes

Banánové Cupcakes

Obrázek Wafle od Evičky

Wafle od Evičky

Obrázek Podzimní koláček zdravě

Podzimní koláček zdravě

Obrázek Gaštanový krémeš

Gaštanový krémeš

Obrázek Drobenkový koláč

Drobenkový koláč

Obrázek Jablečný koláč s řeckým jogurtem

Jablečný koláč s řeckým jogurtem

TOPlist