Hledat

Pudinkové řezy s polevou ze zakysanky

Potřebné přísady:
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • kakao
  • 2 lžičky rozpustné kávy

KRÉM:

  • 1/2 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 tvarohy
  • cukr dle chuti
  • 1/2 másla

POLEVA:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy:
  1. TĚSTO
  2. Vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé dáme kakao a kafe, nalijeme na světlé těsto a pečeme při 180-200°C asi 15-20 minut.
  3. KRÉM
  4. V mléku uvaříme puding, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme tvarohy a ještě šleháme, dáme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu.
  5. POLEVA
  6. Rozpustíme čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu. Dáme chladit do lednice.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Křehké šátečky

Křehké šátečky

Obrázek Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Vaľkaná štrúdľa z celej smotany

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Šátečky s tvarohovo – jablečnou náplní

Obrázek Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Jednoduchý ořechový koláč

Jednoduchý ořechový koláč

Obrázek Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Strouhaný koláč s kokosovým tvarohem

Obrázek Zázrak

Zázrak

Obrázek Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Nepravý medovník - fofrovka a vynikající

Obrázek Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Kynuté koláče - s mákem a švestkami

Obrázek Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

Arabelčin RYCHLÝ, VÝBORNÝ jablečný koláč z kysané smetany

TOPlist