Hledat

Rajčatové bagety s tymiánem

Potřebné přísady:
  • 500g hladká mouka
  • 370ml voda - odstátá
  • polovina droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
  • 1-2 lžičky soli
  • 2,5-2 lžičky tymián
  • 2 lžíce pasírovaná rajčata a nebo rajčatový protlak
Postup přípravy:
  1. Do nádoby dáme vlažnou odstátá vodu a necháme vzejít kvásek. Takto připravený kvásek nalijeme do pekárny a přidáme mouku, promícháme s necháme alespoň 3o minut stát. Přidáme zbytek surovin a začneme na program těsto. Kdo nemá pekárnu, přidá zbytek ingrediencí, vypracuje hladké těsto, popráší moukou a přikryjeme utěrkou - v pokojové teplotě nechá 1,5 - 2 kynout.
  2. Po vykynutí vyndáme z pekárny, rozdělíme na tři díly. Každý díl, překládáme až nakonec vyválíme bagetku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, kterým zároveň dělíme bagety od sebe. Lehce bagdtky na plechu posypeme škrobem a rozetřeme. Necháme kynout, nejlépe v troube pod rozvíceným světlem. Kdo nemá nexhá kynout klasicky. Kynou zhruba 30-40 minut podle teploty. Pečeme v předehřáté troube na 200 stupňů zhruba 20-25 minutek. Potom Duncana a dáme na mřížku vychladnout.
  3. Ps: můžete přidat nakrájená sušená rajčata, olivy, česnek - vše moc dobré - vyzkoušeno
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

TOPlist