Hledat

Rajčatové bagety s tymiánem

Potřebné přísady:
  • 500g hladká mouka
  • 370ml voda - odstátá
  • polovina droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
  • 1-2 lžičky soli
  • 2,5-2 lžičky tymián
  • 2 lžíce pasírovaná rajčata a nebo rajčatový protlak
Postup přípravy:
  1. Do nádoby dáme vlažnou odstátá vodu a necháme vzejít kvásek. Takto připravený kvásek nalijeme do pekárny a přidáme mouku, promícháme s necháme alespoň 3o minut stát. Přidáme zbytek surovin a začneme na program těsto. Kdo nemá pekárnu, přidá zbytek ingrediencí, vypracuje hladké těsto, popráší moukou a přikryjeme utěrkou - v pokojové teplotě nechá 1,5 - 2 kynout.
  2. Po vykynutí vyndáme z pekárny, rozdělíme na tři díly. Každý díl, překládáme až nakonec vyválíme bagetku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, kterým zároveň dělíme bagety od sebe. Lehce bagdtky na plechu posypeme škrobem a rozetřeme. Necháme kynout, nejlépe v troube pod rozvíceným světlem. Kdo nemá nexhá kynout klasicky. Kynou zhruba 30-40 minut podle teploty. Pečeme v předehřáté troube na 200 stupňů zhruba 20-25 minutek. Potom Duncana a dáme na mřížku vychladnout.
  3. Ps: můžete přidat nakrájená sušená rajčata, olivy, česnek - vše moc dobré - vyzkoušeno
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

TOPlist