Hledat

Rajčatové bagety s tymiánem

Potřebné přísady:
  • 500g hladká mouka
  • 370ml voda - odstátá
  • polovina droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
  • 1-2 lžičky soli
  • 2,5-2 lžičky tymián
  • 2 lžíce pasírovaná rajčata a nebo rajčatový protlak
Postup přípravy:
  1. Do nádoby dáme vlažnou odstátá vodu a necháme vzejít kvásek. Takto připravený kvásek nalijeme do pekárny a přidáme mouku, promícháme s necháme alespoň 3o minut stát. Přidáme zbytek surovin a začneme na program těsto. Kdo nemá pekárnu, přidá zbytek ingrediencí, vypracuje hladké těsto, popráší moukou a přikryjeme utěrkou - v pokojové teplotě nechá 1,5 - 2 kynout.
  2. Po vykynutí vyndáme z pekárny, rozdělíme na tři díly. Každý díl, překládáme až nakonec vyválíme bagetku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, kterým zároveň dělíme bagety od sebe. Lehce bagdtky na plechu posypeme škrobem a rozetřeme. Necháme kynout, nejlépe v troube pod rozvíceným světlem. Kdo nemá nexhá kynout klasicky. Kynou zhruba 30-40 minut podle teploty. Pečeme v předehřáté troube na 200 stupňů zhruba 20-25 minutek. Potom Duncana a dáme na mřížku vychladnout.
  3. Ps: můžete přidat nakrájená sušená rajčata, olivy, česnek - vše moc dobré - vyzkoušeno
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

TOPlist