Hledat

Rajčatové bagety s tymiánem

Potřebné přísady:
  • 500g hladká mouka
  • 370ml voda - odstátá
  • polovina droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
  • 1-2 lžičky soli
  • 2,5-2 lžičky tymián
  • 2 lžíce pasírovaná rajčata a nebo rajčatový protlak
Postup přípravy:
  1. Do nádoby dáme vlažnou odstátá vodu a necháme vzejít kvásek. Takto připravený kvásek nalijeme do pekárny a přidáme mouku, promícháme s necháme alespoň 3o minut stát. Přidáme zbytek surovin a začneme na program těsto. Kdo nemá pekárnu, přidá zbytek ingrediencí, vypracuje hladké těsto, popráší moukou a přikryjeme utěrkou - v pokojové teplotě nechá 1,5 - 2 kynout.
  2. Po vykynutí vyndáme z pekárny, rozdělíme na tři díly. Každý díl, překládáme až nakonec vyválíme bagetku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, kterým zároveň dělíme bagety od sebe. Lehce bagdtky na plechu posypeme škrobem a rozetřeme. Necháme kynout, nejlépe v troube pod rozvíceným světlem. Kdo nemá nexhá kynout klasicky. Kynou zhruba 30-40 minut podle teploty. Pečeme v předehřáté troube na 200 stupňů zhruba 20-25 minutek. Potom Duncana a dáme na mřížku vychladnout.
  3. Ps: můžete přidat nakrájená sušená rajčata, olivy, česnek - vše moc dobré - vyzkoušeno
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mazanec podle Věrky

Mazanec podle Věrky

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

TOPlist