Hledat

Rajčatové bagety s tymiánem

Potřebné přísady:
  • 500g hladká mouka
  • 370ml voda - odstátá
  • polovina droždí nebo 2,5 lžičky sušeného
  • 1-2 lžičky soli
  • 2,5-2 lžičky tymián
  • 2 lžíce pasírovaná rajčata a nebo rajčatový protlak
Postup přípravy:
  1. Do nádoby dáme vlažnou odstátá vodu a necháme vzejít kvásek. Takto připravený kvásek nalijeme do pekárny a přidáme mouku, promícháme s necháme alespoň 3o minut stát. Přidáme zbytek surovin a začneme na program těsto. Kdo nemá pekárnu, přidá zbytek ingrediencí, vypracuje hladké těsto, popráší moukou a přikryjeme utěrkou - v pokojové teplotě nechá 1,5 - 2 kynout.
  2. Po vykynutí vyndáme z pekárny, rozdělíme na tři díly. Každý díl, překládáme až nakonec vyválíme bagetku. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, kterým zároveň dělíme bagety od sebe. Lehce bagdtky na plechu posypeme škrobem a rozetřeme. Necháme kynout, nejlépe v troube pod rozvíceným světlem. Kdo nemá nexhá kynout klasicky. Kynou zhruba 30-40 minut podle teploty. Pečeme v předehřáté troube na 200 stupňů zhruba 20-25 minutek. Potom Duncana a dáme na mřížku vychladnout.
  3. Ps: můžete přidat nakrájená sušená rajčata, olivy, česnek - vše moc dobré - vyzkoušeno
Pečivo

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

TOPlist