Hledat

Recept - Řezy s borůvkovou pěnou

Potřebné přísady:

KORPUS:

  • 2 vejce
  • 150 g cukru krupice
  • 100 ml oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa
  • 180 ml 12 % smetany

PĚNA:

  • 250 g vaničkového tvarohu
  • 1 Rama cremefine ke šlehání
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 želatinové plátky

DÁLE:

  • marmeláda
  • piškoty
  • borůvkový kompot nebo mražené borůvky
Postup přípravy:
  1. Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej, mouku s práškem a kakaem, smetanu a vše krátce prošleháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech 30 x 40 cm a v troubě předehřáté na 180°C upečeme.
  2. Vychladlý korpus potřeme marmeládou, poklademe dětskými piškoty, pokapeme je borůvkovou šťávou s borůvkami. (2–3 hrsti mražených borůvek zalijeme vodou, přisladíme cukrem, přivedeme k varu a vychladíme.) Trochu borůvek si necháme do pěny.
  3. Rostlinnou šlehačku ušleháme. Tvaroh smícháme s vanilkovými cukry a lehce vmícháme šlehačku. Přidáme želatinu, rozpuštěnou podle návodu na sáčku, vmícháme odložené borůvky. Pěnu natřeme na piškoty, zvlníme a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe přes noc.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čokoládový dortík

Čokoládový dortík

Obrázek Moravské koláčky

Moravské koláčky

Obrázek Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Koláč s hruškami a ořechy z listového těsta

Obrázek Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Jablkový koláč se šlehačkou a čokoládou

Obrázek Müsli sušenky podle Lenky

Müsli sušenky podle Lenky

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

Obrázek Banánový chlebíček by Romča

Banánový chlebíček by Romča

Obrázek Torta tenerina - čokoládový desert

Torta tenerina - čokoládový desert

Obrázek Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Torta giardino di fragole di Luca Montersino

Obrázek Sváteční tvarohová štola

Sváteční tvarohová štola

Obrázek Plackový dort alias medovník

Plackový dort alias medovník

Obrázek Rumburak

Rumburak

TOPlist