Hledat

Risotto Parmigiano - Italské rizoto

Potřebné přísady:

4 porce

  • 150g másla
  • 1 menší cibule
  • 320g rýže Carnaroli
  • 200ml suchého bílého vína
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • mořská sůl dle chuti
  • zeleninový vývar dle potřeby

Zeleninový vývar

  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 rajče
  • 2l vody
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na půlky. Na pánvi ji na sucho opečeme, aby získala světle hnědý nádech. Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme nejméně 30 minut.
  2. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar podle potřeby. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podlijeme vždy, když se tekutina téměř vyvaří.
  3. Poté přidáme kousek másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru krémovité.
  4. Inspirace - s italem v kuchyni
Hlavní jídla

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Knedlíky s překvapením

Knedlíky s překvapením

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Bramborový závin pečený - Horní Vltavice

Obrázek Pravá italská pizza pro každého

Pravá italská pizza pro každého

Obrázek Hovězí s brokolicí

Hovězí s brokolicí

Obrázek Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Obrázek Řecké bifteki

Řecké bifteki

Obrázek Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Sekaná plněná vejcem natvrdo pečená v srnčím hřbetě

Obrázek Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Ovocné kynuté knedlíky by Romča

Obrázek Šišky s mákem

Šišky s mákem

TOPlist