Hledat

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • parmská šunka - prosiutto crudo
  • olivový olej
  • 180g chřest
  • 50g salát frisée
  • 80g parmazán

Zálivka:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • stroužek česneku
  • 60ml panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme vcelku, slijeme a necháme s vychladnout. Všechny přísady na zálivku smícháme dohromady a metličkou prošleháme. Uvařené brambory pokrájíme na čtvrtky položíme na plech vyloženým pečícím papírem a každý kousek obalíme kouskem šunky prosciutta. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zhruba půl hodiny, otáčíme. Chřest nakrájíme podélně na plátky a vaříme v osolené vodě zhruba minutu, slijeme a zchladíme pod studenou vodou. Brambory dáme na talíř, přidáme salát, chřest a parmazán a zalijeme zálivkou podle chuti.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Najděte si svoji slepičku - nekupujte vejce v obchodě

Obrázek Pórkový koláč od Markétky

Pórkový koláč od Markétky

Obrázek Marcipán bez dřiny za 10 minut

Marcipán bez dřiny za 10 minut

Obrázek Pampeliškový med - domácí

Pampeliškový med - domácí

Obrázek Turecký med

Turecký med

Obrázek Máslo s medvědím česnekem by Romča

Máslo s medvědím česnekem by Romča

Obrázek Cheesecake z domácího smetanového krému

Cheesecake z domácího smetanového krému

Obrázek Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Obrázek Ovesné banánové sušenky

Ovesné banánové sušenky

Obrázek Zapletený mazanec by Romča

Zapletený mazanec by Romča

Obrázek Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Pečený hruškový čaj se šípkovým výluhem

Obrázek Langoše

Langoše

TOPlist