Hledat

Salát z pečených brambor s chřestem a prosciuttem

Potřebné přísady:
  • 1kg brambor
  • parmská šunka - prosiutto crudo
  • olivový olej
  • 180g chřest
  • 50g salát frisée
  • 80g parmazán

Zálivka:

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • stroužek česneku
  • 60ml panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. Brambory uvaříme vcelku, slijeme a necháme s vychladnout. Všechny přísady na zálivku smícháme dohromady a metličkou prošleháme. Uvařené brambory pokrájíme na čtvrtky položíme na plech vyloženým pečícím papírem a každý kousek obalíme kouskem šunky prosciutta. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a zhruba půl hodiny, otáčíme. Chřest nakrájíme podélně na plátky a vaříme v osolené vodě zhruba minutu, slijeme a zchladíme pod studenou vodou. Brambory dáme na talíř, přidáme salát, chřest a parmazán a zalijeme zálivkou podle chuti.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Brokolicové špalíčky z trouby

Brokolicové špalíčky z trouby

Obrázek Buřty na pivu

Buřty na pivu

Obrázek Pečená cizrna

Pečená cizrna

Obrázek Med z květů sedmikrásky- chudobky

Med z květů sedmikrásky- chudobky

Obrázek Zavařené okurky od Hanky

Zavařené okurky od Hanky

Obrázek Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

Obrázek Paví ocas s párkem

Paví ocas s párkem

Obrázek Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Vařte levně, vařte s Láďou Hruškou!

Obrázek Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Guacalome- avokádový dip s feferonkou nebo s česnekem, podávaný na celozrnném pečivu

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Jogurtové koblížky od Stáni

Jogurtové koblížky od Stáni

Obrázek Vynikající sýrová roláda

Vynikající sýrová roláda

TOPlist