Hledat

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Potřebné přísady:
  • 300ml mléka
  • 2 žloutky
  • 62g rozpušěného másla (můžeme i sádlo nebo 1/2sádla,1/2másla)
  • 100g curku krupice
  • 550g polohrubé mouky (do pekárny většinou ještě 2-3lžíce přisypu)
  • špetka soli
  • 1/2 kostky droždí nebo 2lžičky sušeného droždí
  • na potírání rohlíků bílek
  • na naplnění rohlíků rozpuštěné máslo a skořicový cukr - jde i jakákoliv jiná náplň, dávala jsem i domácí marmeládu.
Postup přípravy:
  1. Recept je do pekáry, takže vkládejte, tak jak je v receptu. Kdo pekárnu nevlastní připraví si těsto ručně. Po vykynutí si rozdělím těsto na bochánky a rozválím, potřu rozpuštěným máslem, posypu skořicovým cukrem a umotám jako rohlík, dám na plech vyloženým papírem na pečení a nechám 15-20min pod utěrkou kynout. Před vložením do trouby potřu bílkem a posypu skořicovým cukrem a šup do trouby:-) Peču v předehřáté troubě na 150-180st,záleží na typu trouby a peču do zezlátnutí.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

TOPlist