Hledat

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Potřebné přísady:
  • 300ml mléka
  • 2 žloutky
  • 62g rozpušěného másla (můžeme i sádlo nebo 1/2sádla,1/2másla)
  • 100g curku krupice
  • 550g polohrubé mouky (do pekárny většinou ještě 2-3lžíce přisypu)
  • špetka soli
  • 1/2 kostky droždí nebo 2lžičky sušeného droždí
  • na potírání rohlíků bílek
  • na naplnění rohlíků rozpuštěné máslo a skořicový cukr - jde i jakákoliv jiná náplň, dávala jsem i domácí marmeládu.
Postup přípravy:
  1. Recept je do pekáry, takže vkládejte, tak jak je v receptu. Kdo pekárnu nevlastní připraví si těsto ručně. Po vykynutí si rozdělím těsto na bochánky a rozválím, potřu rozpuštěným máslem, posypu skořicovým cukrem a umotám jako rohlík, dám na plech vyloženým papírem na pečení a nechám 15-20min pod utěrkou kynout. Před vložením do trouby potřu bílkem a posypu skořicovým cukrem a šup do trouby:-) Peču v předehřáté troubě na 150-180st,záleží na typu trouby a peču do zezlátnutí.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Chleba podle Evičky

Chleba podle Evičky

Obrázek Sladký loupák (makovka)

Sladký loupák (makovka)

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

TOPlist