Hledat

Škubánky by Romča

Potřebné přísady:
  • 1,5kg brambor
  • 250g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 150g másla

Na posyp:

  • cukr moučka
  • mák
Postup přípravy:
  1. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a dáme vařit. Uvařené scedíme a polovinu vody necháme v bramborách. Bramboru urovnáme vařečkou a uděláme pár děr. Zasypeme moukou a opět pro jistotu uděláme pár děr a chvilku necháme ještě propařovat. Potom zakryjeme poklicí a necháme propařit 10 minut. Po deseti minutách dáme na plotnu a prohřejeme, promícháme a opět zakryjeme poklicí a podruhé necháme 10 minut propařit. Potom přidáme část rozpuštěného másla a štouchadlem propracujeme. Někdo dává do škubánků polovinu mouky a polovinu krupice, ale já dnes použila jen mouku. Škubánky vykrajujeme dvěma lžícemi namočenými s rozpuštěném rostlinném másle. Podáváme s máslem, moučkovým cukrem a mletým mákem.
  2. Večer můžeme opéct na pánvičce a podávat pro změnu se zelím. Chutné jsou i se špenátem.
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Jarní vegetariánský kastrůlek

Jarní vegetariánský kastrůlek

Obrázek Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Tip jak uchovat čerstvé bylinky

Obrázek Mushroom Tikka Masala

Mushroom Tikka Masala

Obrázek Recept - Řepná pomazánka po Indicku

Recept - Řepná pomazánka po Indicku

Obrázek Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Hrachovka ze žlutého hrášku s pórkem

Obrázek Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Tofu pomazánka z pečené dýně a červené čočky

Obrázek Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

Obrázek Karob - zkuste něco jiného než kakao

Karob - zkuste něco jiného než kakao

Obrázek Vegetariánska smotana

Vegetariánska smotana

Obrázek Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Řepanátky by Romča - karbanátky z červené řepy

Obrázek Domácí Seitain

Domácí Seitain

Obrázek Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

Smothie z červené řepy, pomeranče, banánu by Romča

TOPlist