Hledat
Filters

Škvarkové pagáčky

Potřebné přísady:
  • 450g hl.mouky
  • 2 žloutky
  • 1 zakysaná smetana
  • kostka kvasnic
  • 150ml vlažného mléka
  • lžička cukru
  • lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 200g umleté škvarky
  • 150g posekané škvarky
  • 1 vejce na potření
  • kmín
  • sůl na posypání
Postup přípravy:
  1. Taky máte rádi škvarky? Domácí, krásné křupavé, voňavé,které vždy přijdou k chuti jen posolené a nebo z nich upečeme pagáčky. Recept vám napíšu a určitě je vyzkoušejte upéct, jsou k vínu báječně. Při sobotním večeru jsou vítanou dobrůtkou.
  2. Uděláme si těsto kynuté, dáme do něj všechny ingr. ,kromě mletých škvarků, ty dáme na stranu. Až těsto je vykynuté, tak ho rozválíme do obdélníku, potřeme 1/3 umletých škvarků a složíme těsto do psaníčka a přeložíme na půlku, necháme opět kynout 15 minut, opět rozválíme a opět přetřeme 2/3umletých škvarků, opět poskládáme a opět necháme kynout a ještě jednou to samé.Pak těsto rozválíme, skleničkou vykrajujeme kolečka, pomažeme vajíčkem,posypeme kmínem, solí, pečeme na 180/do růžova.
  3. Přejeme dobrou chuť.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist