Hledat

Škvarkové pagáčky

Potřebné přísady:
  • 450g hl.mouky
  • 2 žloutky
  • 1 zakysaná smetana
  • kostka kvasnic
  • 150ml vlažného mléka
  • lžička cukru
  • lžička soli
  • 1 lžíce oleje
  • 200g umleté škvarky
  • 150g posekané škvarky
  • 1 vejce na potření
  • kmín
  • sůl na posypání
Postup přípravy:
  1. Taky máte rádi škvarky? Domácí, krásné křupavé, voňavé,které vždy přijdou k chuti jen posolené a nebo z nich upečeme pagáčky. Recept vám napíšu a určitě je vyzkoušejte upéct, jsou k vínu báječně. Při sobotním večeru jsou vítanou dobrůtkou.
  2. Uděláme si těsto kynuté, dáme do něj všechny ingr. ,kromě mletých škvarků, ty dáme na stranu. Až těsto je vykynuté, tak ho rozválíme do obdélníku, potřeme 1/3 umletých škvarků a složíme těsto do psaníčka a přeložíme na půlku, necháme opět kynout 15 minut, opět rozválíme a opět přetřeme 2/3umletých škvarků, opět poskládáme a opět necháme kynout a ještě jednou to samé.Pak těsto rozválíme, skleničkou vykrajujeme kolečka, pomažeme vajíčkem,posypeme kmínem, solí, pečeme na 180/do růžova.
  3. Přejeme dobrou chuť.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

TOPlist