Hledat

Škvarkový chléb

Potřebné přísady:
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg žitné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 droždí (kvásek)
  • 1 lžička octa
  • 10 dkg nasekaných škvarků
  • 1 lžička nadrceného kmínu
  • 2 - 2,5 dl teplé vody
Postup přípravy:
  1. Smícháme obě mouky, sůl a kvásek. Přidáme ocet, kmín, nasekané škvarečky a pomocí teplé vody vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 2 hodiny. Dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Kynutý mazanec

Kynutý mazanec

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

TOPlist