Hledat

Škvarkový chléb

Potřebné přísady:
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg žitné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 droždí (kvásek)
  • 1 lžička octa
  • 10 dkg nasekaných škvarků
  • 1 lžička nadrceného kmínu
  • 2 - 2,5 dl teplé vody
Postup přípravy:
  1. Smícháme obě mouky, sůl a kvásek. Přidáme ocet, kmín, nasekané škvarečky a pomocí teplé vody vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 2 hodiny. Dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Rohlíky podle Haničky

Rohlíky podle Haničky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Burgrové houstičky s přidáním  Lievito Madre

Burgrové houstičky s přidáním Lievito Madre

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

TOPlist