Hledat

Škvarkový chléb

Potřebné přísady:
  • 30 dkg hladké mouky
  • 20 dkg žitné mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 droždí (kvásek)
  • 1 lžička octa
  • 10 dkg nasekaných škvarků
  • 1 lžička nadrceného kmínu
  • 2 - 2,5 dl teplé vody
Postup přípravy:
  1. Smícháme obě mouky, sůl a kvásek. Přidáme ocet, kmín, nasekané škvarečky a pomocí teplé vody vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout 2 hodiny. Dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

TOPlist