Hledat

Slaná podkova

Potřebné přísady:

Na kvásek:

  • 200ml vlažného mléka
  • kostičku cukru
  • špetičku soli
  • pytlíček sušených kvasnic

Na těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 žloutky
  • 150g rozpuštěného másla
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžičku soli
Postup přípravy:
  1. Jde o slané pečivo z kynutého těsta.
  2. Pokud Vám zůstalo např. od Silvestra hodně zbytku různých druhu sýrů i šunky, salámu. V tomto receptu vše můžete zužitkovat a pochutnat si na dobrém, doma upečeném slaném pečivu.
  3. Recept není složitý, můžeme zapojit svou fantazii i chuťové pohárky, nechat si pohrát s různými chutěmi, použít i jemně nakrájenou papriku, zelenou nať petrželky, nebo jen tak přidat stroužek rozetřeného česneku se špetičkou soli.
  4. První si připravíme kvásek.
  5. Až nám kvásek vzejde přilejeme ho do mísy, ve které jsme si připravili ingredience na těsto.
  6. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme tak 45 minut vykynout.
  7. Nachystáme si mezi kynutím různé sýry, salámy, šunku, zkrátka to, s čím budeme chtít mít podkovu. Můžeme všechno buď na hrubém struhadle rozestrouhat, nebo jen mít plátky. Po vykynutí těsto na pomoučeném vále rozválíme a poklademe sýrem a vším ostatním….
  8. Srolujeme, jako když děláme štrúdl, vytvarujeme do podkovy, nožem nakrajujeme kraje do tvaru trojúhelníku, necháme chvíli ještě odpočinout, pak potřeme rozšlehaným vajíčkem s mlékem a dáme péct do trouby na 30 -40 minut/180 stupňů, záleží podle výkonu trouby.
  9. Přejeme dobrou chuť
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

TOPlist