Hledat

Slaný závin podle Petry

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 250 gr polohrubé mouky,nebo hladké
  • 250 gr tvarohu
  • 250 rostl. tuku /zl. haná, lukana, hera, stella/
  • špetka soli

Nádivka:

  • 250 gr. uzeniny ( maso )
  • 2 velké cibule nebo porek
  • 1 plechovka žampionů
  • kečup
  • hermelín (niva,eidam)
  • česnek
Postup přípravy:
  1. Uděláme si těsto z mouky, tvarohu, tuku a soli. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme cibuli nakrájená na půlkolečka, uzeninu na nudličky a necháme chvilku restovat.
  2. Pak přidáme žampiony bez nálevu, kečup, opepříme a nakonec prolisovaný česnek a odstavíme z plotny.
  3. Těsto si rozdělíme na dvě půlky, obě vyválíme na plát. Doprostřed naložíme nádivku a na ni položíme na kousky nakrájený hermelín, závin svineme, konce utlačíme.
  4. Dáme na trošku vymazaný plech,nebo pečící papír a můžeme potřít vajíčkem. Já jsem potřela olejem a malinko posypala grilovacím kořením.
  5. Dáme upéct do trouby asi na 180-200 st.
  6. Poznámka: Důkaz, že z tvarohového těsta na sladké záviny se dá udělat i slaná varianta, která dobře chutná jako teplá nebo studená večeře.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Obrázek Plněné žampiony s hranolky

Plněné žampiony s hranolky

Obrázek Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Tvarohové knedlíky s borůvkovým rozvarem

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Moravský vrabec  podle Lucie

Moravský vrabec podle Lucie

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Obrázek Petrželové knedlíky

Petrželové knedlíky

Obrázek Slaný koláč

Slaný koláč

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

TOPlist