Hledat
Filters

Šlehačková bábovka

Potřebné přísady:
  • 350 g pol.mouky
  • 250 g krystal.cukr
  • 4 vajíčka
  • 1 hrnek (větší) oleje
  • ½ hrnku mléka
  • ½ hrnku šlehačky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • citronová kůra
  • trochu (ja dávám víc ) :-D rumu
Postup přípravy:
  1. Cukr a vanil.cukr smícháme do pěny se žloutky. Přidáme olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mléko se šlehačkou a citr. kůru .Jo, a ten rum nezapomeňte!! Mícháme mixérem cca 3 minuty a pak zlehka přimícháme sníh z bílků.
  2. Peču při horkém vzduchu cca 50 minut na 150 °C
  3. Postup na kakaový ornament:
  4. Takže, těsto vliju do formy a nechám si stranou malinko, asi tak 5 lžic těsta, kakao smíchám s malinko olejem - nevím, možná 2 lžíce - aby to bylo krásné tmavé a přimíchám ke zbytečku. Pak takto obarvené těsto naliju přes světlé, vezmu vidličku, a spirálovými pohyby otáčím v tšstu a druhou rukou otáčím formu…no..to je všechno.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist