Hledat
Filters

Špagety po uhlířsku - spaghetti alla carbonara

Potřebné přísady:

Na 1 porci:

  • 80 g špaget (syrových)
  • 1 stroužek česneku
  • 30 g pancetty nebo anglické slaniny
  • 10 g másla
  • 2 hrsti (20 g) strouhaného parmazánu
  • 1 vejce (čerstvé z ověřeného zdroje)
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Vodu na těstoviny přivedeme k varu a osolíme. Jakmile se začne znovu vařit, nasypeme do ní těstoviny a uvaříme je al dente (na skus). Špagety nesléváme, ale vyjmeme je z vody (vodu ještě budeme potřebovat).
  2. Mezi tím si pancettu nakrájíme na menší plátky, česnek oloupeme a nožem lehce rozmáčkneme. Ve větší pánvi rozpálíme máslo, vhodíme do něj pancettu a česnek a na mírnějším plameni asi 5 minut restujeme, dokud není slanina křupavá. Vyndáme česne z pávne.
  3. Vejce si rozklepmene do hrnečku, osolíme, opepříme a prošleháme vidličkou. Vsypeme většinu sýra (část necháváme na ozdobu) a promícháme.
  4. Pánev necháme na ohni a přidáme do ní uvařené těstoviny a asi lžíci nebo dvě vody z vaření špaget, pečlivě vše promícháme. Pánev odstavíme z ohně a těstoviny zalijeme směsí vejce a sýra, promícháváme, aby se vše spojilo a vaječná směs díky teplu z těstovin lehce ztuhla. Pokud je to třeba, přidáme ještě trochu vody ze špaget, aby byly těstoviny pěkně krémové.
  5. Ihned servírujeme posypané zbytkem sýra.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist