Hledat

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • 70 g cukru moučka
  • 100 g Hery
  • 1 žloutek
  • 1 PL bílého jogurtu

Náplň:

  • 400 g nastrouhaných jablek
  • 80 g cukru krupice
  • 250 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • ½ vanilkového pudinkového prášku
  • hrst rozinek
  • 1 bílek
Postup přípravy:
  1. Z uvedených surovin ručně vypracujeme těsto. Z těsta odkrojíme 1/3, kterou zabalíme do potravinové fólie a uložíme asi na půl hodiny do mrazničky, zbývající 2/3 těsta necháme půl hodiny v ledničce odpočinout.
  2. Suroviny na náplň smícháme a do náplně lehce zapracujeme sníh z 1 bílku.
  3. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm rozválíme těsto, potřeme náplní a nahoru nastrouháme těsto z mrazničky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Medovníček-tvarohovníček

Medovníček-tvarohovníček

Obrázek Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Nepečený dort z mascarpone s broskvemi

Obrázek Nepečený  dort jak ho možná neznáte

Nepečený dort jak ho možná neznáte

Obrázek Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Sladké barevné spirálkové rohlíčky s tvarohovou náplní

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Trdelník

Trdelník

Obrázek Moravské koláčky

Moravské koláčky

Obrázek BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

BE-BE řezy s čokoládou - nepečené, jednoduché a výborné

Obrázek Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Makové rohlíčky a věnečky z datlového těsta

Obrázek Pšeničné křupavé bagetky

Pšeničné křupavé bagetky

Obrázek Mirkova buchta

Mirkova buchta

Obrázek Plněný copánek

Plněný copánek

TOPlist