Hledat

Strouhaný jablkovo-tvarohový koláč

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva
  • 70 g cukru moučka
  • 100 g Hery
  • 1 žloutek
  • 1 PL bílého jogurtu

Náplň:

  • 400 g nastrouhaných jablek
  • 80 g cukru krupice
  • 250 g tvarohu (kostka v alobalu)
  • ½ vanilkového pudinkového prášku
  • hrst rozinek
  • 1 bílek
Postup přípravy:
  1. Z uvedených surovin ručně vypracujeme těsto. Z těsta odkrojíme 1/3, kterou zabalíme do potravinové fólie a uložíme asi na půl hodiny do mrazničky, zbývající 2/3 těsta necháme půl hodiny v ledničce odpočinout.
  2. Suroviny na náplň smícháme a do náplně lehce zapracujeme sníh z 1 bílku.
  3. Do vymazané koláčové formy průměr 28 cm rozválíme těsto, potřeme náplní a nahoru nastrouháme těsto z mrazničky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Ovocný koláč s tvarohem a ovocem

Obrázek Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Kokosový dort s bílou čokoládou a ananasem

Obrázek Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

Maková kolečka z pohankouvé mouky podle paní Jany

Obrázek Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Bublanina - moc dobrá a jednoduchá

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Jablečný páj

Jablečný páj

Obrázek Mrkvovo-makové řezy s polevou

Mrkvovo-makové řezy s polevou

Obrázek Tvarohový koláč s broskvemi

Tvarohový koláč s broskvemi

Obrázek Rychlý a snadný povidlový koláč

Rychlý a snadný povidlový koláč

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Vynikající Chotinské řezy

Vynikající Chotinské řezy

Obrázek Mriežková torta

Mriežková torta

TOPlist