Hledat

Sváteční tvarohová štola

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 370 g hladké mouky
  • 1 a ½ prášku do pečiva
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 120 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g měkkého tvarohu (kostka v alobalu)
  • 2 vejce

Dále:

  • ořechy
  • mandle
  • rozinky
Postup přípravy:
  1. Na vále vypracujeme těsto, přisypeme nahrubo nasekané ořechy a mandle, rozinky, (kdo má rád, tak dá i kandované ovoce) a ještě jednou prohněteme. Těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále vytvarujeme postupně 2 štoly tak, že vyválíme obdélník, delší okraje složíme proti sobě, aby se uprostřed dotýkaly, podélnou stranou přehneme ještě na polovinu.
  2. Obě štoly uložíme vedle sebe na plech s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme 30 - 35 minut. Ještě horké štoly potřeme rozpuštěným máslem a hodně posypeme moučkovým cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Křehké KOKA sušenky

Křehké KOKA sušenky

Obrázek Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Obrázek Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Marcipánovo matová torta s višňovou omáčkou

Obrázek Rychlá buchta s ovocem a  bez tuku

Rychlá buchta s ovocem a bez tuku

Obrázek Obrácený banánový koláč by Romča

Obrácený banánový koláč by Romča

Obrázek Be-Be řezy s pudinkem

Be-Be řezy s pudinkem

Obrázek Valentýnský řez

Valentýnský řez

Obrázek Tvarohové štuclíky

Tvarohové štuclíky

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Kremrole

Kremrole

Obrázek Sypké tvarohové řezy

Sypké tvarohové řezy

TOPlist