Hledat

Tatarkové žemličky

Potřebné přísady:
  • 500 dkg hladké mouky
  • aušené droždí nebo půl kostky droždí
  • 2 dcl mléka
  • 100 ml tatarky
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • sezam
  • kmín
  • mák
Postup přípravy:
  1. Do pekárny dáme tekuté ingredience mléko, tatarku na to dáme mouku. Na jednu stranu dáme cukr a droždí a na druhou stranu sůl. A zapneme na program těsto. Druhou variantou zadělání je klasicky v míse. Dáme mouku do ní uděláme důlek do důlku dáme vlažné mléko cukr a půl kosty droždí a necháme vzejít kvásek. Bokem do mísy si dáme sůl a tatarku. Po vzejití kvásku zaděláme těsto vařečkou a pořádně vypracujeme v hladké nelepící se těsto a necháme kynout. Po vykynutí vytvarujeme na pomoučněném vále žemličky. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamem, mákem kdo co má rád a dáme péct.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

TOPlist