Hledat
Filters

Tatarkové žemličky

Potřebné přísady:
  • 500 dkg hladké mouky
  • aušené droždí nebo půl kostky droždí
  • 2 dcl mléka
  • 100 ml tatarky
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • sezam
  • kmín
  • mák
Postup přípravy:
  1. Do pekárny dáme tekuté ingredience mléko, tatarku na to dáme mouku. Na jednu stranu dáme cukr a droždí a na druhou stranu sůl. A zapneme na program těsto. Druhou variantou zadělání je klasicky v míse. Dáme mouku do ní uděláme důlek do důlku dáme vlažné mléko cukr a půl kosty droždí a necháme vzejít kvásek. Bokem do mísy si dáme sůl a tatarku. Po vzejití kvásku zaděláme těsto vařečkou a pořádně vypracujeme v hladké nelepící se těsto a necháme kynout. Po vykynutí vytvarujeme na pomoučněném vále žemličky. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamem, mákem kdo co má rád a dáme péct.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist