Hledat

Tatarkové žemličky

Potřebné přísady:
  • 500 dkg hladké mouky
  • aušené droždí nebo půl kostky droždí
  • 2 dcl mléka
  • 100 ml tatarky
  • lžička soli
  • lžička cukru
  • sezam
  • kmín
  • mák
Postup přípravy:
  1. Do pekárny dáme tekuté ingredience mléko, tatarku na to dáme mouku. Na jednu stranu dáme cukr a droždí a na druhou stranu sůl. A zapneme na program těsto. Druhou variantou zadělání je klasicky v míse. Dáme mouku do ní uděláme důlek do důlku dáme vlažné mléko cukr a půl kosty droždí a necháme vzejít kvásek. Bokem do mísy si dáme sůl a tatarku. Po vzejití kvásku zaděláme těsto vařečkou a pořádně vypracujeme v hladké nelepící se těsto a necháme kynout. Po vykynutí vytvarujeme na pomoučněném vále žemličky. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, sezamem, mákem kdo co má rád a dáme péct.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Rychlý chléb podle Petry

Rychlý chléb podle Petry

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Recept - Domácí veka

Recept - Domácí veka

TOPlist