Hledat

Terčiny Olé řezy

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 120g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150g polohrubé mouky
  • 1 PDP

Krém:

  • 2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1 balení Créme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí
  • 1 balení Smetafixu Dr. Oetker

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Finální úprava:

  • čokoládová šlehačka ve spreji
Postup přípravy:
  1. Těsto: Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vymícháme těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 12 minut při 200°C.
  2. Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou zahrkáme dokud se suroviny nespojí v krém.Vzniklou směs natřeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.Čokoládu si nalámeme na kousky a smícháme s olejem, rozpustíme v horké vodní lázni.
  3. Tuto polevu nalijeme na moučník a rovnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout, pak nakrájíme na řezy, které před podáváním trochu ozdobíme šlehačkou ve spreji.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citronová babeta

Citronová babeta

Obrázek Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Rychlé, nadýchané, kynuté koláče, BEZ KYNUTÍ

Obrázek Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Závin se šimlovým mazáním - ( Maleč )

Obrázek Jablkový závin ze špaldové mouky

Jablkový závin ze špaldové mouky

Obrázek Křehké KOKA sušenky

Křehké KOKA sušenky

Obrázek Ovocný řez

Ovocný řez

Obrázek Bebe řezy - mňamózní

Bebe řezy - mňamózní

Obrázek Dýňánky - dýňové lívance

Dýňánky - dýňové lívance

Obrázek Jablčník - mrežovník

Jablčník - mrežovník

Obrázek Báječná kefírovka

Báječná kefírovka

Obrázek Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Citronovo borůvkový dort s Riccotou

Obrázek Linecký mřížkový koláč

Linecký mřížkový koláč

TOPlist