Hledat

Terčiny Olé řezy

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 3 vejce
  • 120g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 150g polohrubé mouky
  • 1 PDP

Krém:

  • 2 kompoty mandarinkové ( po 300g)
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 1 balení Créme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí
  • 1 balení Smetafixu Dr. Oetker

Poleva:

  • 100g čokolády na vaření
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Finální úprava:

  • čokoládová šlehačka ve spreji
Postup přípravy:
  1. Těsto: Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vymícháme těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 12 minut při 200°C.
  2. Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou zahrkáme dokud se suroviny nespojí v krém.Vzniklou směs natřeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.Čokoládu si nalámeme na kousky a smícháme s olejem, rozpustíme v horké vodní lázni.
  3. Tuto polevu nalijeme na moučník a rovnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout, pak nakrájíme na řezy, které před podáváním trochu ozdobíme šlehačkou ve spreji.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fit Míša řezy

Fit Míša řezy

Obrázek Perník s ořechy

Perník s ořechy

Obrázek Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Obrázek Střecha z Bebe sušenek

Střecha z Bebe sušenek

Obrázek Kokosové laskonky

Kokosové laskonky

Obrázek Zákusok s nevareným krémom

Zákusok s nevareným krémom

Obrázek Mléčný řez s čokoládovou polevou

Mléčný řez s čokoládovou polevou

Obrázek Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Obrázek Dvacetiminutový švestkový koláč

Dvacetiminutový švestkový koláč

Obrázek Maďarské rezy

Maďarské rezy

Obrázek Třené mandlové buchty  - recept z roku 1935

Třené mandlové buchty - recept z roku 1935

Obrázek Dvoubarevná tvarohová buchta

Dvoubarevná tvarohová buchta

TOPlist