1 balení Créme Olé puding bez vaření s vanilkovou příchutí
1 balení Smetafixu Dr. Oetker
Poleva:
100g čokolády na vaření
3 lžíce rostlinného oleje
Finální úprava:
čokoládová šlehačka ve spreji
Postup přípravy:
Těsto: Vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Vymícháme těsto, nalijeme ho na vymazaný a vysypaný plech a pečeme 12 minut při 200°C.
Do uzavřené nádoby vlijeme kompot i se šťávou, přilijeme šlehačku a přidáme Créme Olé a Smetafix. Nádobou zahrkáme dokud se suroviny nespojí v krém.Vzniklou směs natřeme na vychladlý korpus a rovnoměrně rozetřeme.Čokoládu si nalámeme na kousky a smícháme s olejem, rozpustíme v horké vodní lázni.
Tuto polevu nalijeme na moučník a rovnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout, pak nakrájíme na řezy, které před podáváním trochu ozdobíme šlehačkou ve spreji.