Hledat

Těsto 1.2.3.

Potřebné přísady:

Těsto :

  • 400g hladké mouky
  • 250g Hery
  • 250g zakysané smetany

Náplň :

  • může být jakákoliv podle chuti
Postup přípravy:
  1. Příprava těsta je jednoduchá - smícháme suroviny dohromady,vypracujeme hladké těsto a to pak vložíme do ledničky na 2hodiny odležet. Pozor,v ledničce opravdu musí být aspoň ty 2 hodiny,ne méně! Může v ní být ale o pár hodin déle. Těsto pak vyválíme na tenkou placku, rozkrájíme na potřebně velké dílky(/podle toho,jaké tvary chceme),plníme nádivkou dle chuti a motáme buď šátečky nebo rohlíčky apod. Naplněné kousky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby,kde pečeme při 190°C 35-40minut.
  2. "houstičky"na fotce jsou plněné jablíčky se skořicí.
  3. Nedávno jsem z tohoto těsta pekla šátečky plněné tvarohem a mákem…
  4. po upečení je super,hlavně pro sladkomily:-), obalit je ještě v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Tvarohové rohlíky s práškem do pečiva by Romča

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Housky z Nezdic

Housky z Nezdic

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

TOPlist