Hledat

Těsto 1.2.3.

Potřebné přísady:

Těsto :

  • 400g hladké mouky
  • 250g Hery
  • 250g zakysané smetany

Náplň :

  • může být jakákoliv podle chuti
Postup přípravy:
  1. Příprava těsta je jednoduchá - smícháme suroviny dohromady,vypracujeme hladké těsto a to pak vložíme do ledničky na 2hodiny odležet. Pozor,v ledničce opravdu musí být aspoň ty 2 hodiny,ne méně! Může v ní být ale o pár hodin déle. Těsto pak vyválíme na tenkou placku, rozkrájíme na potřebně velké dílky(/podle toho,jaké tvary chceme),plníme nádivkou dle chuti a motáme buď šátečky nebo rohlíčky apod. Naplněné kousky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby,kde pečeme při 190°C 35-40minut.
  2. "houstičky"na fotce jsou plněné jablíčky se skořicí.
  3. Nedávno jsem z tohoto těsta pekla šátečky plněné tvarohem a mákem…
  4. po upečení je super,hlavně pro sladkomily:-), obalit je ještě v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Pražský koláč

Pražský koláč

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

TOPlist