Hledat

Toastový máslový chléb

Potřebné přísady:

Na formu na biskupský chlebíček o rozměrech 30 x 10 x 10 cm potřebujeme:

  • 50 g másla
  • 450 ml vlažné vody
  • 30 g čerstvého droždí
  • 750 g hladké mouky
  • 14 g soli
  • olej na vymazání formy
Postup přípravy:
  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
  2. Do mísy nalijeme vodu a rozdrobíme do ní droždí. Následně přisypeme mouku, sůl a máslo. Vložíme do robota s hnětacím hákem a necháme pracovat asi 10 minut, dokud nevznikne jemné, hladké těsto. Pokud nemáme robota, lze samozřejmě vše zadělat tak, jak jsme zvyklí u kynutého těsta.
  3. Vál zlehka posypeme moukou, těsto na něj vyklopíme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
  4. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem.
  5. Poté těsto propracujeme a rozdělíme na osminy. Každý díl smotáme do kuličky a po dvou vkládáme do formy. Přiryjeme utěrkou a necháme kynout 40-50 minut tak, aby těsto přelezlo formu o pár cm.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Domácí rohlíky

Domácí rohlíky

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Focaccia

Focaccia

TOPlist