Hledat

Toastový máslový chléb

Potřebné přísady:

Na formu na biskupský chlebíček o rozměrech 30 x 10 x 10 cm potřebujeme:

  • 50 g másla
  • 450 ml vlažné vody
  • 30 g čerstvého droždí
  • 750 g hladké mouky
  • 14 g soli
  • olej na vymazání formy
Postup přípravy:
  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
  2. Do mísy nalijeme vodu a rozdrobíme do ní droždí. Následně přisypeme mouku, sůl a máslo. Vložíme do robota s hnětacím hákem a necháme pracovat asi 10 minut, dokud nevznikne jemné, hladké těsto. Pokud nemáme robota, lze samozřejmě vše zadělat tak, jak jsme zvyklí u kynutého těsta.
  3. Vál zlehka posypeme moukou, těsto na něj vyklopíme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
  4. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem.
  5. Poté těsto propracujeme a rozdělíme na osminy. Každý díl smotáme do kuličky a po dvou vkládáme do formy. Přiryjeme utěrkou a necháme kynout 40-50 minut tak, aby těsto přelezlo formu o pár cm.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Domácí plněné pečivo "Balkánky"

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

Obrázek Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Loupáky podle paní Ivy - těsto na vánočky, mazance

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Obrázek Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

TOPlist