Hledat

Toastový máslový chléb

Potřebné přísady:

Na formu na biskupský chlebíček o rozměrech 30 x 10 x 10 cm potřebujeme:

  • 50 g másla
  • 450 ml vlažné vody
  • 30 g čerstvého droždí
  • 750 g hladké mouky
  • 14 g soli
  • olej na vymazání formy
Postup přípravy:
  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
  2. Do mísy nalijeme vodu a rozdrobíme do ní droždí. Následně přisypeme mouku, sůl a máslo. Vložíme do robota s hnětacím hákem a necháme pracovat asi 10 minut, dokud nevznikne jemné, hladké těsto. Pokud nemáme robota, lze samozřejmě vše zadělat tak, jak jsme zvyklí u kynutého těsta.
  3. Vál zlehka posypeme moukou, těsto na něj vyklopíme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
  4. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem.
  5. Poté těsto propracujeme a rozdělíme na osminy. Každý díl smotáme do kuličky a po dvou vkládáme do formy. Přiryjeme utěrkou a necháme kynout 40-50 minut tak, aby těsto přelezlo formu o pár cm.
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Pečení chleba s fotopostupem

Pečení chleba s fotopostupem

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

TOPlist