Hledat

Toastový máslový chléb

Potřebné přísady:

Na formu na biskupský chlebíček o rozměrech 30 x 10 x 10 cm potřebujeme:

  • 50 g másla
  • 450 ml vlažné vody
  • 30 g čerstvého droždí
  • 750 g hladké mouky
  • 14 g soli
  • olej na vymazání formy
Postup přípravy:
  1. Máslo necháme povolit při pokojové teplotě.
  2. Do mísy nalijeme vodu a rozdrobíme do ní droždí. Následně přisypeme mouku, sůl a máslo. Vložíme do robota s hnětacím hákem a necháme pracovat asi 10 minut, dokud nevznikne jemné, hladké těsto. Pokud nemáme robota, lze samozřejmě vše zadělat tak, jak jsme zvyklí u kynutého těsta.
  3. Vál zlehka posypeme moukou, těsto na něj vyklopíme, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
  4. Formu na biskupský chlebíček vymažeme olejem.
  5. Poté těsto propracujeme a rozdělíme na osminy. Každý díl smotáme do kuličky a po dvou vkládáme do formy. Přiryjeme utěrkou a necháme kynout 40-50 minut tak, aby těsto přelezlo formu o pár cm.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Výborné pivní rohlíky

Výborné pivní rohlíky

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Banketky od Cinie

Banketky od Cinie

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

Obrázek Koblihy s pudinkem

Koblihy s pudinkem

Obrázek Focaccia

Focaccia

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Obrázek Syrové preclíky

Syrové preclíky

TOPlist