Hledat

Torta tenerina - čokoládový desert

Potřebné přísady:

4 porce

  • 100 g másla
  • 200 g hořké čokolády
  • 60 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Bílky dáme do chladu a nádobu v které pak budeme bílky šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao.
  2. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 až 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
  3. Inspirace - s italem v kuchyni
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Charlotte alá korytnačka

Charlotte alá korytnačka

Obrázek Recept - Osvěžující malinové řezy

Recept - Osvěžující malinové řezy

Obrázek Frgále

Frgále

Obrázek Müsli sušenky podle Lenky

Müsli sušenky podle Lenky

Obrázek Little cheesecakes

Little cheesecakes

Obrázek Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

Obrázek Red velvet cake

Red velvet cake

Obrázek Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Koláč s lesní ovocem - Kvilda

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Domácí Ferrero rocher řezy - vynikající

Obrázek Čokoládové řezy z červené řepy

Čokoládové řezy z červené řepy

Obrázek Jahodová pavlova

Jahodová pavlova

TOPlist