Hledat

Torta tenerina - čokoládový desert

Potřebné přísady:

4 porce

  • 100 g másla
  • 200 g hořké čokolády
  • 60 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Bílky dáme do chladu a nádobu v které pak budeme bílky šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao.
  2. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 až 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
  3. Inspirace - s italem v kuchyni
Moučníky, dezerty, dorty

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchty makové - Strašínsko

Buchty makové - Strašínsko

Obrázek Kokosové řezy

Kokosové řezy

Obrázek Jemné jahodové řezy

Jemné jahodové řezy

Obrázek Nanuková torta

Nanuková torta

Obrázek Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Obrázek Tříbarevný čokoládový koláč

Tříbarevný čokoládový koláč

Obrázek Medové a citronové řezy

Medové a citronové řezy

Obrázek Máslové koláče ze špaldové mouky

Máslové koláče ze špaldové mouky

Obrázek Buchty s tvarohem a povidly

Buchty s tvarohem a povidly

Obrázek Nepečený malinový dort

Nepečený malinový dort

Obrázek Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Obrázek Jahodový pohár podle Sylvie

Jahodový pohár podle Sylvie

TOPlist