Hledat

Torta tenerina - čokoládový desert

Potřebné přísady:

4 porce

  • 100 g másla
  • 200 g hořké čokolády
  • 60 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Bílky dáme do chladu a nádobu v které pak budeme bílky šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao.
  2. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 až 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
  3. Inspirace - s italem v kuchyni
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchta podle Evy

Buchta podle Evy

Obrázek Ovocný koláč z jogurtového těsta

Ovocný koláč z jogurtového těsta

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Buchta Otesánek

Buchta Otesánek

Obrázek Koka sušenka podle Sama a Nici

Koka sušenka podle Sama a Nici

Obrázek Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Makové, vláčné, nadýchané švýcarky

Obrázek Banánové řezy

Banánové řezy

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Koláč s tvarohem a broskvemi

Koláč s tvarohem a broskvemi

Obrázek Hruškový koláč s mandlovou náplní

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Obrázek Tvarohová štola

Tvarohová štola

Obrázek Pohádková roláda

Pohádková roláda

TOPlist