Hledat

Torta tenerina - čokoládový desert

Potřebné přísady:

4 porce

  • 100 g másla
  • 200 g hořké čokolády
  • 60 g kakaa
  • 150 g cukru
  • 3 lžíce mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • moučkový cukr
Postup přípravy:
  1. Bílky dáme do chladu a nádobu v které pak budeme bílky šlehat dáme na půl hodiny do mrazáku.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáváme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao.
  2. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 25 až 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
  3. Inspirace - s italem v kuchyni
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ořechové snění

Ořechové snění

Obrázek Banánový dort

Banánový dort

Obrázek Skořicové úlky

Skořicové úlky

Obrázek Cheesecake s limetkovým krémem

Cheesecake s limetkovým krémem

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Celozrnný perník podle Petra Havlíčka

Obrázek Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Tradiční babiččin tvarohový mřížkový koláč

Obrázek Jednoduchý makový koláč s ovocím

Jednoduchý makový koláč s ovocím

Obrázek Višňová bábovka s polevou

Višňová bábovka s polevou

Obrázek Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Schwarzwaldský dort - black forrest cake

Obrázek Jahodový pěnový dort

Jahodový pěnový dort

Obrázek Vynikající jahodové řezy

Vynikající jahodové řezy

TOPlist