Hledat

Trdelník

Potřebné přísady:
  • 500 g pol. mouky
  • 80 g tuku
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 250 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 2 vejce
Postup přípravy:
  1. Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
  2. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
  3. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
  4. My namotáváme na sklenice zavařovačky (menší, větší). Teď jsem koupila trubičky na kremrole, tak to prubnu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Pudinková buchta bez mouky s borůvkami

Obrázek Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Makový koláč s drobenkou z tvarohového těsta

Obrázek Žitný perník na plech

Žitný perník na plech

Obrázek Ořechový koláč s jablky

Ořechový koláč s jablky

Obrázek Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

Pudinkovo-tvarohový nepečený dort od Stáni

Obrázek Zamotané koláčky

Zamotané koláčky

Obrázek Humming bird cake - dort kolibřík

Humming bird cake - dort kolibřík

Obrázek Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Křehký bramborový koláč s tvarohem - Nahořánky

Obrázek Ovocné řezy od Ivanky

Ovocné řezy od Ivanky

Obrázek Mirkova buchta

Mirkova buchta

Obrázek Hruška dušená v bílém víně

Hruška dušená v bílém víně

Obrázek Nejen velikonoční hvězda

Nejen velikonoční hvězda

TOPlist