Hledat

Trdelník

Potřebné přísady:
  • 500 g pol. mouky
  • 80 g tuku
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 250 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 2 vejce
Postup přípravy:
  1. Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
  2. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
  3. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
  4. My namotáváme na sklenice zavařovačky (menší, větší). Teď jsem koupila trubičky na kremrole, tak to prubnu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Čokoládové vláčné muffinky

Čokoládové vláčné muffinky

Obrázek Trubičky poctivé domácí

Trubičky poctivé domácí

Obrázek Malinové kostky s pudinkem a želé

Malinové kostky s pudinkem a želé

Obrázek Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Bábovka kolibřík - Hummingbird bundt cake

Obrázek Buchta podle Evy

Buchta podle Evy

Obrázek Lahodná tortička z acidka

Lahodná tortička z acidka

Obrázek Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Recept - Blesková bábovka bez sněhu

Obrázek Rosa Cheese Cake

Rosa Cheese Cake

Obrázek Dvoubarevná buchta na plech

Dvoubarevná buchta na plech

Obrázek Recept - Kočičí oči

Recept - Kočičí oči

Obrázek Cheescake

Cheescake

TOPlist