Hledat

Trdelník

Potřebné přísady:
  • 500 g pol. mouky
  • 80 g tuku
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 250 ml mléka
  • 42 g droždí
  • 2 vejce
Postup přípravy:
  1. Droždí promícháme se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze všech surovin a vzešlého kvásku vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
  2. Z těsta vyválíme tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi kremrolové trubičky či zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem či olejem a obalíme ve skořicovém cukru.
  3. Tradiční trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme z trubiček a už si jen pochutnáváme.
  4. My namotáváme na sklenice zavařovačky (menší, větší). Teď jsem koupila trubičky na kremrole, tak to prubnu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort soudek vína

Dort soudek vína

Obrázek Bublanina s mandlemi

Bublanina s mandlemi

Obrázek Bublanina z palačinkového těsta

Bublanina z palačinkového těsta

Obrázek Jednoduché a vynikající kremrole

Jednoduché a vynikající kremrole

Obrázek Švédský tvarohový koláč

Švédský tvarohový koláč

Obrázek Ořechový koláč s jablky

Ořechový koláč s jablky

Obrázek Šlehačkové kuličky

Šlehačkové kuličky

Obrázek Torta z bieleho jogurtu

Torta z bieleho jogurtu

Obrázek Mirkova buchta

Mirkova buchta

Obrázek Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Jablko-ořecho-rozinková "Rychlejška"

Obrázek Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Obrázek Kokosové kostky

Kokosové kostky

TOPlist