Hledat

Třešňová marmeláda s meduňkou

Je sezóna marmelád, džemů, sirupů a medů. Marmelády můžete vařit v různých kombinacích, je jen na Vaší fantazii,jaké ovoce a bylinky propojíte. Já třeba dnes do marmelády přidala i 3 broskve, protože jsem je potřebovala zpracovat. Třešně jsou nevýrazné, proto jsou dobré s jahodama, rybízem, angreštem,mátou,meduňkou nebo levandulí. Je to opravdu na Vás.

Potřebné přísady:
  • 2 kg třešní
  • 60 dkg cukru
  • 5 stonků meduňky
  • 3 broskve
  • 3 lžíce rumu
  • 2 citróny
Postup přípravy:
  1. Třešně dáme do hrnce ( dávám i s peckami, protože potom stejně pasíruji), podlijeme asi 1dcl vody a spolu s meduňkou rozvaříme. Propasírujeme přes sítko a odvážíme protlak, popř. doplníme vodou do 1kg.
  2. Tzn. na 1kg protlaku je 60dkg cukru. Do protlaku přisypeme cukr, nakrájené broskve a přidáme rum, který se odpaří. Vaříme do zhoustnutí.
  3. Zkusíme kápnout na talířek, jestli marmeláda rosolovatí a přidáme šťávu z citrónu. Povaříme už jen asi 3 minuty. Horké dáme do sklenic, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladit.
Ostatní
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Bramborové koláčky

Bramborové koláčky

Obrázek Košíčky z banánov plantain

Košíčky z banánov plantain

Obrázek Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Salát s pečenou zeleninou a pošírovaným vejcem

Obrázek Lískooříškový krém

Lískooříškový krém

Obrázek Vaječný dort

Vaječný dort

Obrázek Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Tofu s žampikama zbytek najdeš po baráku

Obrázek Masové klobásničky

Masové klobásničky

Obrázek Trdelník podle původní receptury

Trdelník podle původní receptury

Obrázek Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Pár tipů co s vejci po Velikonocích

Obrázek Jahodová marmeláda od Renatky

Jahodová marmeláda od Renatky

Obrázek Listové těsto

Listové těsto

Obrázek Vobyčejná polifka

Vobyčejná polifka

TOPlist