Hledat

Tří mléčný dort

Potřebné přísady:
  • 6 vajec
  • 1 hrnek bílého cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 400 ml slazené kondenzované mléko
  • 350 ml kondenzované mléko
  • 1 hrnek šlehačky (volitelné)
  • 1 hrnek nakrájené čerstvé jahody (volitelné)
Postup přípravy:
  1. Předehřejeme troubu na 175° C.
  2. Vymažeme zapékací misku 38x24 cm.
  3. Elektrickým mixérem vyšleháme sníh z vaječných bílků ve velké míse. Přidáme cukr (směs by se měla lesknout), pak postupně zamixujeme žloutky. Snížíme rychlost mixéru na střední a přidáme mouku (postupně po lžícíh). Nakonec přidáme prášek do pečiva, mléko a vanilkový extrakt. Těsto nalijeme do připravené zapékací misky.
  4. Pečeme v předehřáté troubě, dokud koláč lehce nezhědne, asi 25 minut. Necháme dort vychladnout ca 15 minut.
  5. Nalijeme 1 hrnek smetany, slazené kondenzované mléko a kondenzované mléko do mixéru a dobře promícháme. Tří mléčnou směs rovnoměrně rozlijeme po dortu. Dort s mléčnou směsí nechám v chladu alespoň 1 hodinu.
  6. Proce krájíme čtvercové řezy a a zdobíme šlehačkou a několika plátky jahod.
Moučníky, dezerty, dorty

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Mřížkový jablečný páj

Mřížkový jablečný páj

Obrázek Tvarohovo jahodový koláč

Tvarohovo jahodový koláč

Obrázek Margot bábovka od Stáni

Margot bábovka od Stáni

Obrázek Kokosník

Kokosník

Obrázek Bleskový a výborný perník bez vážení

Bleskový a výborný perník bez vážení

Obrázek Fit Míša řezy

Fit Míša řezy

Obrázek Kefírová buchta - hrníčková

Kefírová buchta - hrníčková

Obrázek Zamotané koláčky

Zamotané koláčky

Obrázek Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Kakaovo-vanilková bábovka z kysnutého cesta

Obrázek Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

Obrázek Legionářské řezy

Legionářské řezy

Obrázek Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

TOPlist