Hledat

Tříbarevný koláč

Potřebné přísady:

Tmavé těsto:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 100 g cukru krupice
  • 5 PL vody
  • 1 vejce
  • 3 PL kakaa
  • 1/2 prášku do pečiva

Světlé těsto:

  • 200 g cukru krupice
  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • ½ skleničky oleje
  • 6 PL vody
  • 3 vejce a 2 bílky

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 130 g cukru moučka
  • 2 žloutky
Postup přípravy:
  1. Všechny suroviny na tmavé těsto dáme do mísy, ručně vypracujeme těsto a rukou navlhčenou ve studené vodě urovnáme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem. Tvarohy s cukrem a žloutky krátce sešleháme a nalijeme na těsto.
  2. Všechny suroviny na světlé těsto dáme do mísy a krátce sešleháme. Nalijeme na tvaroh a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Obrázek Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Čokoládovo ořechové brownies by Romča

Obrázek Kokosník

Kokosník

Obrázek Dvojaký tvarohový koláč

Dvojaký tvarohový koláč

Obrázek Větrníčky

Větrníčky

Obrázek Rainbow kokosová roláda

Rainbow kokosová roláda

Obrázek Pamlsek paní mistrové

Pamlsek paní mistrové

Obrázek Čokoládové řezy z červené řepy

Čokoládové řezy z červené řepy

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Recept - Limonádové řezy

Recept - Limonádové řezy

Obrázek Buchty makové - Strašínsko

Buchty makové - Strašínsko

Obrázek Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

Šlehačkové řezy rafaelo - hrnečkové

TOPlist