Hledat

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Potřebné přísady:

POTŘEBÉ PŘÍSADY

  • 250 g tvaroh v kelímku
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 ks vejce
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 200 g cukr krystal
  • 180 ml olej
  • 500 g polohrubá mouka
  • citronová kůry
  • lžička rumu-nemusí být
  • hrozinky
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí: Mléko, olej, vejce, tvaroh, vanilkový cukr, cukr krystal, polohrubá mouka, prášek do pečiva.
  2. Dáme program těsto asi na 10 minut, aby se vše pěkně promíchalo. Pak přepneme na program pečení. 1 hodina je maximum programu. Po hodině jsem vyzkoušela špejlí, ale ještě nebylo upečeno. Pekla jsem dalších 30 minut, dokud se těsto nelepilo na špejli. Samozřejmě každá pekárna je jiná - nejlepší je vyzkoušet na špejli. Kůrku nastavíme na světlou, aby nebyla tvarohová bábovka příliš tmavá. Tenhle recept lze samozřejmě použít i na klasickou bábovku pečenou v troubě.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Citronové řezy z celého citronu

Citronové řezy z celého citronu

Obrázek Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Jablečná roláda podle Dagmar - jednoduchá a rychlá

Obrázek Višňovo-pudinkové řezy

Višňovo-pudinkové řezy

Obrázek Jahodové tiramisu pohár

Jahodové tiramisu pohár

Obrázek Jahodový sen

Jahodový sen

Obrázek Osviežujúci zákusok Tang

Osviežujúci zákusok Tang

Obrázek Tiramisu alá Terezka

Tiramisu alá Terezka

Obrázek Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Snadný zdravý a rychlý dortík s ovocem i v zimě

Obrázek Strouhaná buchta

Strouhaná buchta

Obrázek Nugátový zákusok so šľahačkou

Nugátový zákusok so šľahačkou

Obrázek Sachr dort z jablek

Sachr dort z jablek

Obrázek Jahodový smetanový dort

Jahodový smetanový dort

TOPlist