Hledat
Filters

Tvarohová buchta z domácí pekárny

Potřebné přísady:

POTŘEBÉ PŘÍSADY

  • 250 g tvaroh v kelímku
  • 2 ks vanilkový cukr
  • 2 ks vejce
  • 1 ks kypřící prášek do pečiva
  • 200 g cukr krystal
  • 180 ml olej
  • 500 g polohrubá mouka
  • citronová kůry
  • lžička rumu-nemusí být
  • hrozinky
Postup přípravy:
  1. Všechny ingredience dáme do pekárny v uvedeném pořadí: Mléko, olej, vejce, tvaroh, vanilkový cukr, cukr krystal, polohrubá mouka, prášek do pečiva.
  2. Dáme program těsto asi na 10 minut, aby se vše pěkně promíchalo. Pak přepneme na program pečení. 1 hodina je maximum programu. Po hodině jsem vyzkoušela špejlí, ale ještě nebylo upečeno. Pekla jsem dalších 30 minut, dokud se těsto nelepilo na špejli. Samozřejmě každá pekárna je jiná - nejlepší je vyzkoušet na špejli. Kůrku nastavíme na světlou, aby nebyla tvarohová bábovka příliš tmavá. Tenhle recept lze samozřejmě použít i na klasickou bábovku pečenou v troubě.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist