Hledat

Tvarohová vánočka

Potřebné přísady:
  • 150g cukru
  • 150g másla
  • 250g tvarohu
  • 2 vejce
  • 1 vejce na potření
  • 500g polohr.mouky
  • 2 prášky do pečiva
  • hrst hrozinek
  • hrst loupaných sekaných mandlí
  • citronová kůra
  • rum dle chuti.
Postup přípravy:
  1. Smícháme měkké máslo s cukrem, vejci, tvarohem a citrónovou kůrou . Na vále smícháme vzniklou hmotu s moukou a prášky do pečiva. Přidáme rozinky, které jsme předem namočily v rumu a nasekané mandle.
  2. Z těsta upleteme vánočku (chvíli necháme nakynout) a potřeme ji vejcem. Dáme do středně vyhřáté trouby při 180°C 40-50 minut.
  3. Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a zabalíme do utěrky, kde necháme alespoň 1 den uležet - vánočka je pak jemnější a měkoučká…
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rajčatové bagety s tymiánem

Rajčatové bagety s tymiánem

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Mazance podle paní Jany

Mazance podle paní Jany

Obrázek Scones - sladké pečivo

Scones - sladké pečivo

Obrázek Podmáslový chléb z domácí pekárny

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

TOPlist