Hledat

Tvarohovo-čokoládový zázrak

Potřebné přísady:
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanikový cukr
  • 1 hrnek mléka
  • kakao
  • 2 lžičky rozpustného kafe

Krém:

  • 1/2l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • cukr podle chuti
  • 2 tvarohy (vaničky)
  • rum podle chuti
  • 1/2 másla

Poleva:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy:
  1. Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.
  2. Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme.Já udělala jeětě jednu vrstvu cokoladového krému, Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu
  3. Foto Lenka Galíčková
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rychlá buchta s ovocem a  bez tuku

Rychlá buchta s ovocem a bez tuku

Obrázek Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Obrázek Narozeninový koláč bez mouky

Narozeninový koláč bez mouky

Obrázek Punčové rezy

Punčové rezy

Obrázek Tmavý višňový koláč

Tmavý višňový koláč

Obrázek Krupicové kostky s čoko polevou

Krupicové kostky s čoko polevou

Obrázek Eskymo dezert bez pečení

Eskymo dezert bez pečení

Obrázek Vázané koláče

Vázané koláče

Obrázek Koláč s citronovým krémem a jahodami

Koláč s citronovým krémem a jahodami

Obrázek Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Kokosový mokrouš - Bob a Nikča

Obrázek Jogurtovka tygrovaná

Jogurtovka tygrovaná

Obrázek Hraběnčiny řezy se švestkami

Hraběnčiny řezy se švestkami

TOPlist