Hledat

Tvarohový cheesecake s fíky a karamelem podle paní Jany

Potřebné přísady:

Korpus

  • 50g másla
  • 100g sušenek
  • 1ks tvaroh
  • 1ks malý bílý jogurt
  • 1ks vejce
  • cukr moučka
  • vanilkový cukr
  • 2 polévkové lžíce smetany

Na karamel

  • 100g cukr
  • lžíce másla
  • smetana

Na dozdobení

  • čerstvé fíky
  • šlehačka
Postup přípravy:
  1. Dortík je malé dortové formy
  2. 100g sušenek, jakékoliv, já měla Petit beurre, asi 50 g másla nastrouhat do rozkutrovaných sušenek, uděláme drobenku a namačkáme do papírem vyložené formy.
  3. Jeden tvaroh klasický, jeden malý bílý jogurt, jedno vejce,cukr moučka dle chuti, jeden vanilkový cukr,a 2 lžíce smetany,umícháme, vylijeme na korpus a pečeme tak na 160 asi 40 minut, podle trouby. Vrch bude do zlatova.
  4. 100 g krystalu zahříváme,a mícháme dokud nezhnědně,odstavíme,přidáme lžíci másla a dolejeme trochou smetany, aby byl karamel tekutý, nalijeme na dortík, ozdobíme šlehačkou a fíky,..
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Čtyři patra nebe - dort

Čtyři patra nebe - dort

Obrázek Propletené nutelové bochánky

Propletené nutelové bochánky

Obrázek Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Zmrzlinky s krémem - naprosto vynikající

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Jablkový závin zo škvarkového cesta

Jablkový závin zo škvarkového cesta

Obrázek Bábovka z Besedy

Bábovka z Besedy

Obrázek Lahodná tortička z acidka

Lahodná tortička z acidka

Obrázek Rychlý švestkový koláč

Rychlý švestkový koláč

Obrázek Ořechové řezy

Ořechové řezy

Obrázek Kefírovka

Kefírovka

Obrázek Charlotta

Charlotta

Obrázek Kropenatá buchta

Kropenatá buchta

TOPlist