Hledat
Filters

Tvarožník s jahodami

Potřebné přísady:

Těsto:

  • 70g másla
  • 50g cukru moučka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 180g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1-2 lžíce studené vody

Krém:

  • 500g tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 120g moučkového cukru
  • 2 lžíce škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 300g jahod
Postup přípravy:
  1. V robotu necháme zpracovat povolené máslo a cukr, přidáme vejce a kakao.  Následně nasypeme mouku s prášek do pečiva. Podle výsledné konzistence přidáme po lžicích studenou vodu (vždy počkáme, jak vypadá těsto po zpracování jedné lžíce, když je stále moc sypké, přidáme další).
  2. Do koláčové formy o průměru 26 cm vytlačíme zpracované těsto (mám skleněnou, takže není nutné vymazávat, těsto je dost máslové a jde po upečení pěkně ven. Kdo nemá formu s dobrým povrchem, tak bude muset formu vymazat a vysypat hrubou moukou a těsto rozválet a do formy přenést).
  3. Troubu si rozpálíme na 160-180°C, na spodní rošt vložíme plech s horkou vodou (cca 2 litry).
  4. Tvaroh, vejce a oba cukry pečlivě promícháme (nešleháme). Přidáme mouku a škrob a opět zamícháme do jednolité hmoty. Krém vylijeme  na připravené těsto a lehce zaklepeme formou, aby se rozteklo do všech koutů a mělo rovný povrch.
  5. Jahody omyjeme, zbavíme stopek, překrojíme napůl a vložíme na krém a zatlačíme je do něj. Formu dáme do trouby a pečeme asi 50-60 minut.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist