Hledat

Vánoční sušenky Speculatius

Potřebné přísady:

Koření Speculatius

  • 12 g skořice
  • 2 g bílého pepře
  • 2g mletého zázvoru
  • 4 g anýzu
  • 2 g kardamonu
  • 9 kuliček nového koření
  • 4g hřebíčku
  • 4g muškátového oříšků

Na těsto

  • 250g hladké mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 1 a půl kávové lžičky prášku do pečiva
  • půl lžíce kakaa holandkého typu pro barvu
  • půl lžičky soli
  • 4 lžičky směsi Speculatius
  • 2-4 lžíce mléka podle potřeby
  • 140g másla
  • 180g třtinový cukr
  • embosovací válečník
  • vyrajovátko
Postup přípravy:
  1. Všechno koření na směs dáme do mlýnky na kávu a nameleme opravdu najemno.
  2. V míse vyšleháme máslo s cukrem a 3 lžícemi mléka. Do jiné mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, kořenící směsí a kakaem. Postupně promichanou směs mouky připravujeme s našlehaným máslem.
  3. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně den odležet. Je to důležité kvůli koření.
  4. Po odležení vyndáme z lednice a necháme cca 10-15 minut v pokojové teplotě. Vyválíme placky a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Pomerančové rybičky s ořechy by Romča

Obrázek Kávová srdíčka

Kávová srdíčka

Obrázek Košíčky s kávovým krémem

Košíčky s kávovým krémem

Obrázek Nutellové špičky

Nutellové špičky

Obrázek Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Obrázek Linecké cukroví a recepty na nádivky

Linecké cukroví a recepty na nádivky

Obrázek Citronový krém - Lemon curd

Citronový krém - Lemon curd

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Nugátová kolečka

Nugátová kolečka

Obrázek Cappucinové vějířky

Cappucinové vějířky

Obrázek Košíčky všeho druhu od Anetky

Košíčky všeho druhu od Anetky

Obrázek Slepované linecké cukroví

Slepované linecké cukroví

TOPlist