Hledat

Vánoční sušenky Speculatius

Potřebné přísady:

Koření Speculatius

  • 12 g skořice
  • 2 g bílého pepře
  • 2g mletého zázvoru
  • 4 g anýzu
  • 2 g kardamonu
  • 9 kuliček nového koření
  • 4g hřebíčku
  • 4g muškátového oříšků

Na těsto

  • 250g hladké mouky
  • 50g mandlové mouky
  • 1 a půl kávové lžičky prášku do pečiva
  • půl lžíce kakaa holandkého typu pro barvu
  • půl lžičky soli
  • 4 lžičky směsi Speculatius
  • 2-4 lžíce mléka podle potřeby
  • 140g másla
  • 180g třtinový cukr
  • embosovací válečník
  • vyrajovátko
Postup přípravy:
  1. Všechno koření na směs dáme do mlýnky na kávu a nameleme opravdu najemno.
  2. V míse vyšleháme máslo s cukrem a 3 lžícemi mléka. Do jiné mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva, kořenící směsí a kakaem. Postupně promichanou směs mouky připravujeme s našlehaným máslem.
  3. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme minimálně den odležet. Je to důležité kvůli koření.
  4. Po odležení vyndáme z lednice a necháme cca 10-15 minut v pokojové teplotě. Vyválíme placky a vykrajujeme požadované tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů.
Vánoční cukroví

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Košíčky s kávovým krémem

Košíčky s kávovým krémem

Obrázek Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Gurmánské perníčky, výborné, jednoduché

Obrázek Panettoncini

Panettoncini

Obrázek Cukroví pečené - nepečené

Cukroví pečené - nepečené

Obrázek Máslové kytičky - vánoční

Máslové kytičky - vánoční

Obrázek Linecké - křehké a ihned měkké

Linecké - křehké a ihned měkké

Obrázek Naše oblíbené perníčky

Naše oblíbené perníčky

Obrázek Kokosový suk

Kokosový suk

Obrázek Mozartovy špičky s oříšky

Mozartovy špičky s oříšky

Obrázek Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Obrázek Máslové kokosky

Máslové kokosky

Obrázek  Pratetinčino rozplývající se linecké  by Romča

Pratetinčino rozplývající se linecké by Romča

TOPlist