Hledat
Filters

Vegetariánské lasagne by Romča

Potřebné přísady:
  • lasagne - buď plátky nebo si je uděláme domácí
  • loupaná rajčata v plechovce
  • Quorn mince náhražka mletého masa - zakoupíte v síti prodejen Iceland
  • sůl
  • oregáno
  • mléko
  • máslo
  • česnek
  • mrkev
  • muškátový oříšek celý
  • cibule
  • řepkový olej nebo kokosový bez vůně
  • mouka hladká
  • sýr nastrouhání podle chuti
Postup přípravy:
  1. Na pánvičce orestujeme cibulku do zlatova, přidáme na plátky pokrájený česnek a mrkev nakrájenou na kostičky. Na níj dáme náhražku masa a restujeme. Rajčata slijeme z nálevu a rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme do směsi na hlubokou pánev. Posypeme oregánem a necháme dojít. Bešamel si připraváme tak že rozpustíme cca 150g másla a nasypeme mouku přiměřené množství dokud nám bešamel nazačne houstnout a zalijeme mlékem a nastrouháme muškátový ořech.
  2. Bešamel poměr másla a mouky by měl být vyrovnaný na 150g másla - 150g mouky.
  3. Nádobu na zapékání vyložíme plátky lasagní a na ni bešamel a směs na to plátky. Takhle pořád dokola a nakonci končíme bešamelem a nastrouhaným sýrem.
  4. Domácí lasagne :
  5. Na 100g špetka soli a jedno vejce plus čajová lžička oleje. Můžeme přidat i trošku vody když by se nám těsto zdálo tuhé. Propracujeme v hnětači a nebo to lze udělat i ručně, ale to je mnohem větší práce. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme půl hodiny odpočívat. Následně vyjmeme a ve strojku na těstoviny párkrát projedeme a pak tvoříme pláty, kdo nemá strojek ručně vyválí válečkem a vykrajuje nožem pláty.
  6. Těsto nevaříme a ihned jím vykládáme zapékací formu. Nejlepší je přímo italská mouka, ale pokud nemáte nic se nestane a dáte klasika hladkou mouku.
Vegetariánské

Mohlo by se Vám líbit

TOPlist