Hledat

Věnečky z odpalovaného těsta od Janičky

Potřebné přísady:

Na těsto:

  • 300ml voda
  • 250g hladká mouka
  • sůl
  • 120g máslo
  • 6ks vejce

Na krém:

  • 1l mléka
  • 3ks vanilkový pudink
  • cukr podle chuti
  • 1 celé máslo
  • trochu rumu

Na dozdobení:

  • 2ks šlehačka 33 %
Postup přípravy:
  1. Vodu se solí a máslem přivedeme k varu a přidáme mouku. Vymícháme hustou kaši která by se neměla přilepovat ke dnu. Je to chvilka jen než se vše propojí. Odstavíme ze sporáku a necháme chvíli schládnout.
  2. Začneme přidávat vejce jedno po druhém a mícháme dokud se směs nespojí. Je lepší šlehačem. Na pečící papír cukrářským sáčkem tvoříme věnečky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů 25 minut. Troubu během celého pečení neotvírat.Věnečky by spadly. Po schládnutí prokrojíme a zdobíme krémem.
  3. Na krém jsem dala 1l mléka,3 vanilkové pudinky,cukr podle chuti,1 celé máslo,trochu rumu.
  4. Na dozdobení jsem dala šlehačku 2 balení 33 %.Z této dávky jsem udělala 60 kusů věnečků.😋
  5. Krému můžete udělat trochu méně ještě mě zbyl,ale určitě ho nějak využiju.Jsou moc dobré recept mám víckrát odzkoušený.🥰
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchty s mákem by Romča

Buchty s mákem by Romča

Obrázek Dortík bez mouky

Dortík bez mouky

Obrázek Nutellová hvězda

Nutellová hvězda

Obrázek Jednoduchý ořechový koláč

Jednoduchý ořechový koláč

Obrázek Koláčik s croasantem podle pana Petra

Koláčik s croasantem podle pana Petra

Obrázek Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Italské jablíčko s tvarohovým krémem

Obrázek Kompotová buchta z domácí pekárny

Kompotová buchta z domácí pekárny

Obrázek Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Norský žloutkový dezert - Kvafjordkake - verdens beste

Obrázek Bebe řezy

Bebe řezy

Obrázek Lemon Ginger and Pepper Cake

Lemon Ginger and Pepper Cake

Obrázek Petřiny kynuté buchty

Petřiny kynuté buchty

Obrázek Čokoládovo-ořechový chlebíček

Čokoládovo-ořechový chlebíček

TOPlist