Hledat

Vepřová roláda

Potřebné přísady:
  • 3/4 kg vepřové plece
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná horčice
  • anglická nebo váhalova slanina
  • eidam
  • šunka
  • kyselé okurky
  • cibule
  • olej
Postup přípravy:
  1. Z 3/4 kg vepřové plece uděláme plát. Rozklepeme, osolíme, opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí, poklademe plátky slaniny, eidamu, šunky. Doprostřed rozkrojené podélně kyselé okurky a cibuli. Zavineme, spíchneme jehlami. Do pekáče nalijeme olej a dáme nahrubo nakrájenou cibuli. Rozpálíme, roládu ze všech stran zprudka opečeme. Podlijeme vodou. Vložíme do trouby. Na 180 st. Pečeme dozlatova, během pečení podléváme. Po vyjmutí vyndáme jehly a rozkrájíme na kolečka. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Fusilly na hříbkách se smetanou, ricottou a ořechovým pestem

Obrázek Špenátová roláda

Špenátová roláda

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Mrkvovo - bramborové placičky

Mrkvovo - bramborové placičky

Obrázek Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Obrázek Malostranské placičky

Malostranské placičky

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Zelné placky

Zelné placky

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

TOPlist