Hledat

Vepřové maso pečené ve smetaně

Potřebné přísady:

Pro 4 osoby:

  • 600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
  • 200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
  • 1-2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
  2. Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
  3. Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
  4. Podáváme s vařeným bramborem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nádivka s kopřivami

Nádivka s kopřivami

Obrázek Kuřecí prsa na smetaně

Kuřecí prsa na smetaně

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Makovo-jablkový sen so snehom

Makovo-jablkový sen so snehom

Obrázek Romančin zeleninový kotlík

Romančin zeleninový kotlík

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Letní brambory s cuketou - Hartmanice

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Pizza závin

Pizza závin

Obrázek Cheeseburger

Cheeseburger

Obrázek Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Loudaný segedínský guláš podle Mirdy

Obrázek Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

TOPlist