Hledat

Vepřové maso pečené ve smetaně

Potřebné přísady:

Pro 4 osoby:

  • 600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
  • 200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
  • 1-2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
  2. Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
  3. Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
  4. Podáváme s vařeným bramborem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Zapekané špagety s orechmi a pudingovou zálievkou

Obrázek Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Obrázek Dýňové rizoto by Romča

Dýňové rizoto by Romča

Obrázek Mrkvovo - bramborové placičky

Mrkvovo - bramborové placičky

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

Obrázek Pizza těsto kváskové

Pizza těsto kváskové

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Obrázek Brynzové halušky

Brynzové halušky

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Recept - Rolky Grácie s brokolicí

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

TOPlist