Hledat

Vepřové maso pečené ve smetaně

Potřebné přísady:

Pro 4 osoby:

  • 600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
  • 200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
  • 1-2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
  2. Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
  3. Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
  4. Podáváme s vařeným bramborem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Obrázek Makovo-jablkový sen so snehom

Makovo-jablkový sen so snehom

Obrázek Vepřová roláda

Vepřová roláda

Obrázek Rychlá pizza z jogurtového těsta

Rychlá pizza z jogurtového těsta

Obrázek Tradiční vepřová pečeně

Tradiční vepřová pečeně

Obrázek Žampionový quiche

Žampionový quiche

Obrázek Hovězí s brokolicí

Hovězí s brokolicí

Obrázek Řízky z vajec natvrdo

Řízky z vajec natvrdo

Obrázek Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Hovězí kýta s hořčičnými semínky

Obrázek Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

TOPlist