Hledat

Vepřové maso pečené ve smetaně

Potřebné přísady:

Pro 4 osoby:

  • 600 g libového vepřového masa (váleček, kotleta , kýta)
  • 200-300 ml smetany ke šlehání (31% tuku)
  • 1-2 lžičky mleté sladké papriky
  • sůl, pepř
Postup přípravy:
  1. Maso omyjeme, nakrájíma na plátky a zlehka naklepeme. Z obou stran osolíme a trochu opepříme, vyskládáme do pekáčku (není potřeba vymazávat) tak, aby maso zabíralo většinu dna. Zlehka posypeme červenou paprikou a zalijeme šlehačkou tak, aby tekutina akorát pokryla maso - tzn. maso nesmí plavat, ale ani nesmí být smetany málo.
  2. Pekáček přikryjeme víkem a vložíme do trouby rozpálené na 200°C alespoň na hodinu.
  3. Maso je po upečení měkké a šlehačka na něm vytvořila pokrývku.
  4. Podáváme s vařeným bramborem.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Haše

Haše

Obrázek Gratinované brambory

Gratinované brambory

Obrázek Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Maďarské noky s kuřetem od Markétky

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Jogurtové lívance

Jogurtové lívance

Obrázek Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem

Obrázek Kuřecí čína s rýží třech barev

Kuřecí čína s rýží třech barev

Obrázek Koprová omáčka - super rychlá

Koprová omáčka - super rychlá

Obrázek Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Obrázek Malostranské placičky

Malostranské placičky

Obrázek Zapečená růžičková kapusta

Zapečená růžičková kapusta

TOPlist