Hledat

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 500 g vepřové kýty
  • 100 g 40% sýra eidam
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce tatarské omáčky/můžeme nahradit Majolkou
  • 3 lžíce solamylu
  • sůl
  • mletý
  • pepř
  • olej na smažení
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
  2. V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet.
  3. Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7minut.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.
  5. Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Jehněčí kolínko

Jehněčí kolínko

Obrázek Francouzské brambory

Francouzské brambory

Obrázek Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Obrázek Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Barevná sekaná s hlívou ústřičnou

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Rafinované kuřecí řízky

Rafinované kuřecí řízky

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

Obrázek Pštrosí vejce

Pštrosí vejce

Obrázek Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Vepřová panenka ve slanině s gratinovanými brambory

Obrázek Králík na smetaně

Králík na smetaně

TOPlist