Hledat

Vepřové placičky se sýrem a tatarskou omáčkou

Potřebné přísady:
  • 500 g vepřové kýty
  • 100 g 40% sýra eidam
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce tatarské omáčky/můžeme nahradit Majolkou
  • 3 lžíce solamylu
  • sůl
  • mletý
  • pepř
  • olej na smažení
Postup přípravy:
  1. Maso nakrájíme na velice drobné kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno,zázvor a sýr nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.
  2. V míse vše důkladně promícháme společně s vejcem,tatarskou omáčkou, solamylem a kořením a necháme alespoň hodinu uležet.
  3. Poté znovu směs promícháme a lžící tvarujeme na pánev do rozehřátého oleje menší placičky. Pozvolna smažíme do zlatavé barvy, z každé strany přibližně 7minut.
  4. Podáváme s bramborovou kaší.
  5. Já jsem podávala pouze s pečivem a čerstvou zeleninou.
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Horčicová smetanová omáčka - vynikající

Obrázek Chilli con Carne

Chilli con Carne

Obrázek Dýňové rizoto by Romča

Dýňové rizoto by Romča

Obrázek Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Blbouni - ovocné knedlíky by Romča

Obrázek Špenátová roláda

Špenátová roláda

Obrázek Španělský ptáček

Španělský ptáček

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Smažené bramborové třepanky se zelím -  Podzuklín

Smažené bramborové třepanky se zelím - Podzuklín

Obrázek Cheeseburger

Cheeseburger

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Bramborový quiche s ricottou špenátem a vejci

Obrázek Šišky s mákem

Šišky s mákem

TOPlist