Hledat

Vepřové plátky na kari se špenátem a amoletkami

Potřebné přísady:

MASO

  • vepřové kotletky
  • sůl
  • pepř
  • kari
  • hladká mouka
  • olej
  • cibule
  • masox

ŠPENÁT

  • 2 balíčky špenátového protlaku
  • cibule
  • olej
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • česnek
  • sůl

AMOLETKY

  • 1L mléka
  • 400g hladké mouky
  • 4 vejce
  • špetka prášku do pečiva
  • sůl
  • olej na smažení
Postup přípravy:
  1. Vepřové kotletky naklepeme, posolíme, popeříme a posypeme kari. Obalíme v hladké mouce a opékáme v pánvi na oleji. Ve vedlejším hrnci ( já dávám do papiňáku ) si připravíme orestovanou cibuli. Opečené plátky dáváme na cibuli. Pánev po plátkách zalijeme vodou a přidáme k masu + ještě podlijeme dle potřeby vodou, přidáme masox a necháme dusit ( v papiňáku stačí 10 minut od zasyčení ).
  2. ŠPENÁT - na orestovanou cibuli položíme špenátový protlak a necháme rozpustit. Ve vodě rozkvrdláme 2 lžíce hladké mouky a přilijeme ke špenátu. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a dle chuti sůl.
  3. AMOLETKY - V mléce rozkvrdláme ostatní suroviny a na lívanečníku smažíme křupavé amoletky.
  4. VYNIKAJÍCI, NEMÁ CHYBU!!!
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Obrázek Bramborový guláš

Bramborový guláš

Obrázek Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Veselé těstoviny se sýrovou omáčkou

Obrázek Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Hložánkovy vejce z Ulice - Naprosto EPESNÍ

Obrázek Lokše by Romča

Lokše by Romča

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Cukeťák

Cukeťák

Obrázek Kuře na paprice -  fofrovka

Kuře na paprice - fofrovka

Obrázek Losos na medu

Losos na medu

Obrázek Houbové placky

Houbové placky

Obrázek Králík na černém pivu

Králík na černém pivu

Obrázek Knedlíky s překvapením

Knedlíky s překvapením

TOPlist