Hledat

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné přísady:
  • vepřové maso ( kotleta nebo kýta )

Bramborákové těsto

  • brambory
  • vejce
  • hladká mouka
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát
Postup přípravy:
  1. Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
  2. Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát…
  3. Je to fakt veliká dobrůtka
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hovězí s brokolicí

Hovězí s brokolicí

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Špenátová roláda

Špenátová roláda

Obrázek Malostranské placičky

Malostranské placičky

Obrázek Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Mrkvovo - bramborové placičky

Mrkvovo - bramborové placičky

Obrázek Slaný koláč

Slaný koláč

Obrázek Kuřecí játra na cibulce

Kuřecí játra na cibulce

Obrázek Slaný závin podle Petry

Slaný závin podle Petry

Obrázek Vepřová pečeně na zázvoru

Vepřová pečeně na zázvoru

TOPlist