Hledat

Vepřové řízečky v bramborákovém těstíčku

Potřebné přísady:
  • vepřové maso ( kotleta nebo kýta )

Bramborákové těsto

  • brambory
  • vejce
  • hladká mouka
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení
  • jako příloha bramborová kaše nebo zeleninový salát
Postup přípravy:
  1. Vepřové řízky naklepeme a trošku osolíme.
  2. Těstíčko - brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, sůl a pepř a promícháme. Řízky máčíme v těstíčku ( na stranu, co se zrovna nepeče trošku těstíčka rozetřu, aby ho na masíčku bylo víc ) a osmažíme dozlatova. Jako přílohu dělám bramborovou kaši a nějaký zeleninový salát…
  3. Je to fakt veliká dobrůtka
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vepřové medailonky s americkými brambory

Vepřové medailonky s americkými brambory

Obrázek Špenátová roláda

Špenátová roláda

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Obrázek Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Obrázek Noky s tvarohem

Noky s tvarohem

Obrázek Losos na medu

Losos na medu

Obrázek Řecké bifteki

Řecké bifteki

Obrázek Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Čínské nudle s kuřecím masíčkem

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Gratinované kuřecí plátky se smetanosýrovou zeleninou

Obrázek Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

Bramborové knedlíčky - noky Bavorsko

TOPlist