Hledat

Vinné hvězdičky

Potřebné přísady:

Dávka asi na 2,5 - 3 plechy:

  • 125 g hl. mouky
  • 125g másla
  • 4 lžíce bílého vína
  • cukr moučka + skořice na obalení
Postup přípravy:
  1. Mouku, nastrouhané máslo a víno zpracujeme do hladkého těsta (já používám robota a hnětací hák, ale jde to samozřejmě i v ruce). 2 hodiny necháme odležet v lednici.
  2. Odleželé těsto vyválíme na placku, vyhrájíme hvěždičky (nebo i jiné tvary) a pečeme na 180°C (horkovzduch na 160°C)  asi 12 minut.
  3. Během pečení připravíme moučkový cukr se skrořicí (měl by mí příjemně hnědou skořicovou barvu, takže skořící nešetřit, já dávám asi 1,5 lžíce skořice). Horké hvězdičky obalíme v připraveném skořicovém cukru.
  4. Za recept děkuji své švagrové Pétě!
Vánoční cukroví
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Nepečené tiramisu kuličky - naprosto vynikající

Obrázek Šafránky

Šafránky

Obrázek Pařížský krém (nejen) do cukroví

Pařížský krém (nejen) do cukroví

Obrázek Šmakouní vánočka

Šmakouní vánočka

Obrázek Košíčky podle Evičky

Košíčky podle Evičky

Obrázek Bílková poleva nejen  na perníčky

Bílková poleva nejen na perníčky

Obrázek Žloutkové vánoční mini řezy

Žloutkové vánoční mini řezy

Obrázek Polevy

Polevy

Obrázek Rohlíčky podle Evičky

Rohlíčky podle Evičky

Obrázek Kokosové strojkové

Kokosové strojkové

Obrázek Medovopepřová srdíčka

Medovopepřová srdíčka

Obrázek Tradiční medové perníčky by Romča

Tradiční medové perníčky by Romča

TOPlist