Hledat

Višňová bábovka s polevou

Potřebné přísady:
  • 1 sklenice kompotovaných višní
  • 250 g měkkého másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce rumu
  • 4 ks vejce
  • 375 g hladké mouky
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • tuk
  • strouhanka
  • balíček bílé nebo čokoládové polevy-záleží na vás
Postup přípravy:
  1. Tuk, cukr a rum utřeme do krému. Postupně všleháme vejce jedno po druhém. Smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici a to vše vmícháme do vaječné směsi. Polovinu těsta naplníme vymaštěnou a strouhankou vysypanou bábovkovou formu.
  2. Višně rozložíme na těsto a zalijeme je zbytkem odloženého těsta. Pečeme v mírné troubě. Potom vyjmeme a necháme asi 15 minut ve formě. Nakonec ji vyklopíme a dáme vychladnout. Polevu roztavíme v horké vodní lázni, potřeme jí rovnoměrně celou višňovou bábovku a necháme ztuhnout.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Lahodná tortička z acidka

Lahodná tortička z acidka

Obrázek Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Meruňkový koláč se smetanovou pěnou a ořechovým sněhem

Obrázek Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Lahodný vanilkový koláč s jahodami

Obrázek Cheesecake

Cheesecake

Obrázek Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Odpalované větrníky s krémem a jahodami

Obrázek Čokoládový puding

Čokoládový puding

Obrázek Jablečný koláč

Jablečný koláč

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Arašídové mini košíčky s náplní

Arašídové mini košíčky s náplní

Obrázek Šlehačkové kuličky

Šlehačkové kuličky

Obrázek Pšeničné křupavé bagetky

Pšeničné křupavé bagetky

Obrázek Ančovičkové koláčiky

Ančovičkové koláčiky

TOPlist