Hledat

Višňovo-pudinkové řezy

Potřebné přísady:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 5 PL oleje
  • 5 PL horké vody
  • ½ prášku do pečiva

Náplň višňová:

  • 1 višňový kompot
  • 1 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Náplň pudinková:

  • 400 ml mléka
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 50 g másla

Dále:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 Smeta – fix
  • čokoládové zdobení
Postup přípravy:
  1. Z bílků a části cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přiléváme olej, přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Ručně metličkou vmícháme sníh. Těsto natřeme na plech 30 x 40 cm s pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut. Vychladlý piškot rozkrojíme na polovinu (30 x 20 cm).
  2. Vypeckované višně z kompotu dolijeme šťávou do 500 ml a uvaříme s cukrem a pudinkovým práškem. Horkou višňovou náplň nalijeme na 1 díl piškotu, uložený na tácu. Necháme vychladnout.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, vmícháme do něj máslo a ještě horký nalijeme na višňovou vrstvu. Přiložíme druhý plát piškotu. Před podáváním natřeme a ozdobíme ušlehanou šlehačkou a posypeme zdobením.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Galettes s ovocem

Galettes s ovocem

Obrázek Buchty Honzovky by Romča

Buchty Honzovky by Romča

Obrázek Recept - Jablková buchta

Recept - Jablková buchta

Obrázek Makový koláč se švestkami

Makový koláč se švestkami

Obrázek Kokosová roláda

Kokosová roláda

Obrázek Tvarohové rohlíčky

Tvarohové rohlíčky

Obrázek Originální Chodské koláče

Originální Chodské koláče

Obrázek Makový závin

Makový závin

Obrázek Vtáčie mlieko

Vtáčie mlieko

Obrázek Ančovičkové koláčiky

Ančovičkové koláčiky

Obrázek Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Bílkový chlebíček s čokoládovým krémem

Obrázek Ombre nepečený dort

Ombre nepečený dort

TOPlist