Hledat

Výborné nadýchané koblihy

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • kostička droždí
  • 70 g cukru krupice
  • 200 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • meruňkový džem
Postup přípravy:
  1. Těsto nechte cca hodinu kynout. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plat a vykrajujte hrnkem . Nechte ještě 15 minut kynout. Na hodně rozpáleném oleji smažíte, olejem nesetrite-koblihy musí v oleji plavat.Pak otočte a smažte druhou stranu.Usmazene koblihy nechte okapat na papírovém ubrousků. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Dort s princeznou

Dort s princeznou

Obrázek Bebe řezy - mňamózní

Bebe řezy - mňamózní

Obrázek Makovec by Romča

Makovec by Romča

Obrázek Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

Obrázek Věnečky

Věnečky

Obrázek Medovník jako dort

Medovník jako dort

Obrázek Ořechový dort

Ořechový dort

Obrázek Tvarohové řezy s hruškami

Tvarohové řezy s hruškami

Obrázek Jahodová buchta

Jahodová buchta

Obrázek Mrkvový dort

Mrkvový dort

Obrázek Podzimní jablečný koláč

Podzimní jablečný koláč

Obrázek Koblížky se švestkami a nutelou

Koblížky se švestkami a nutelou

TOPlist