Hledat

Výborné nadýchané koblihy

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • kostička droždí
  • 70 g cukru krupice
  • 200 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • meruňkový džem
Postup přípravy:
  1. Těsto nechte cca hodinu kynout. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plat a vykrajujte hrnkem . Nechte ještě 15 minut kynout. Na hodně rozpáleném oleji smažíte, olejem nesetrite-koblihy musí v oleji plavat.Pak otočte a smažte druhou stranu.Usmazene koblihy nechte okapat na papírovém ubrousků. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Buchta s vločkami

Buchta s vločkami

Obrázek Strouhaný tvarohový koláč

Strouhaný tvarohový koláč

Obrázek Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Obrázek Banánové sušenky

Banánové sušenky

Obrázek Valašský frgál

Valašský frgál

Obrázek Pudingoš

Pudingoš

Obrázek Jahodový tunel

Jahodový tunel

Obrázek Čokoládové opojení od Olinky

Čokoládové opojení od Olinky

Obrázek Jemná máslová bábovka

Jemná máslová bábovka

Obrázek Banánové placičky

Banánové placičky

Obrázek Melounky - sušenky podle Marušky

Melounky - sušenky podle Marušky

Obrázek Mokrej pes od babičky

Mokrej pes od babičky

TOPlist