Hledat

Výborné nadýchané koblihy

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • kostička droždí
  • 70 g cukru krupice
  • 200 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • meruňkový džem
Postup přípravy:
  1. Těsto nechte cca hodinu kynout. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plat a vykrajujte hrnkem . Nechte ještě 15 minut kynout. Na hodně rozpáleném oleji smažíte, olejem nesetrite-koblihy musí v oleji plavat.Pak otočte a smažte druhou stranu.Usmazene koblihy nechte okapat na papírovém ubrousků. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Torta z bieleho jogurtu

Torta z bieleho jogurtu

Obrázek Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Jednoduchý obrácený jablkový koláč

Obrázek Řezy Orgasmus na druhou

Řezy Orgasmus na druhou

Obrázek Piškot pro děti

Piškot pro děti

Obrázek Perníčky ihned měkké

Perníčky ihned měkké

Obrázek Ovocné poháry

Ovocné poháry

Obrázek Malinové kostky s pudinkem a želé

Malinové kostky s pudinkem a želé

Obrázek Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Koláč s ořechovou nápní - Soběšice rok 1932

Obrázek Jablkové řezy z tvarohového těsta

Jablkové řezy z tvarohového těsta

Obrázek Věnečky ze 4 vajec

Věnečky ze 4 vajec

Obrázek Topený křehký závin

Topený křehký závin

Obrázek Růžový zebří dortík

Růžový zebří dortík

TOPlist