Hledat

Výborné nadýchané koblihy

Potřebné přísady:
  • 500 g polohrubé mouky
  • kostička droždí
  • 70 g cukru krupice
  • 200 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • meruňkový džem
Postup přípravy:
  1. Těsto nechte cca hodinu kynout. Z vykynutého těsta vyválejte asi 4-5 cm vysoký plat a vykrajujte hrnkem . Nechte ještě 15 minut kynout. Na hodně rozpáleném oleji smažíte, olejem nesetrite-koblihy musí v oleji plavat.Pak otočte a smažte druhou stranu.Usmazene koblihy nechte okapat na papírovém ubrousků. Vychladlé koblihy jsem plnila cukrářským sáčkem, ve kterém jsem měla džem smíchaný s troškou rumu.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Blesková bublanina

Blesková bublanina

Obrázek Tvarohové štuclíky

Tvarohové štuclíky

Obrázek Starkin tvarožník

Starkin tvarožník

Obrázek Staročeské trdelníky - doma pečené

Staročeské trdelníky - doma pečené

Obrázek Žloutkové věnečky

Žloutkové věnečky

Obrázek Děrovaná buchta

Děrovaná buchta

Obrázek Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Vynikající dort ze zakysaných smetan - rychlovka

Obrázek Tvarohová zebra

Tvarohová zebra

Obrázek Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Rychlé kynuté (nejen) kokosové věnečky

Obrázek Tvarohové rohlíčky

Tvarohové rohlíčky

Obrázek Čokoládovo-čerešňové rezy

Čokoládovo-čerešňové rezy

Obrázek Zázrak

Zázrak

TOPlist