Hledat

Výborné pivní rohlíky

Potřebné přísady:
  • 500 ml světlého piva
  • 55 g sádla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400 g hladké mouky
  • 450 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1,5 lžičky cukru
Postup přípravy:
  1. Pivo jsem lehce ohrala-jen tak na vlazno.
  2. Behem kynuti-asi 70 minut jsem testo jednou prelozila..kynulo v mise pod igelitem.
  3. Po vykynutí těsto zvazime a nakrajime na kousky o vaze asi 82 g (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
  4. Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat hrubou solí a kminem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
  5. U nas doma zatim na prvnim miste!!
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Cheese biscotti with leek and cranberries

Cheese biscotti with leek and cranberries

Obrázek Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Šunkové rohlíčky z tvarohového těsta - Strašínsko 1937

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Kaiserky

Kaiserky

Obrázek Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Obrázek Luxusní slané minirohlíčky

Luxusní slané minirohlíčky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

TOPlist