Hledat

Výborné pivní rohlíky

Potřebné přísady:
  • 500 ml světlého piva
  • 55 g sádla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400 g hladké mouky
  • 450 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1,5 lžičky cukru
Postup přípravy:
  1. Pivo jsem lehce ohrala-jen tak na vlazno.
  2. Behem kynuti-asi 70 minut jsem testo jednou prelozila..kynulo v mise pod igelitem.
  3. Po vykynutí těsto zvazime a nakrajime na kousky o vaze asi 82 g (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
  4. Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat hrubou solí a kminem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
  5. U nas doma zatim na prvnim miste!!
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Maminčiny sladké rohlíky

Maminčiny sladké rohlíky

Obrázek Mazanec podle Věrky

Mazanec podle Věrky

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Plněný brioškový věnec

Plněný brioškový věnec

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Těsto 1.2.3.

Těsto 1.2.3.

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Jidáše

Jidáše

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

TOPlist