Hledat

Výborné pivní rohlíky

Potřebné přísady:
  • 500 ml světlého piva
  • 55 g sádla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400 g hladké mouky
  • 450 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1,5 lžičky cukru
Postup přípravy:
  1. Pivo jsem lehce ohrala-jen tak na vlazno.
  2. Behem kynuti-asi 70 minut jsem testo jednou prelozila..kynulo v mise pod igelitem.
  3. Po vykynutí těsto zvazime a nakrajime na kousky o vaze asi 82 g (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
  4. Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat hrubou solí a kminem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
  5. U nas doma zatim na prvnim miste!!
Pečivo
Autor receptu

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Piváky - pivní křupavé rohlíčky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

Obrázek Křečové žíly podle Hanky

Křečové žíly podle Hanky

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Pitta chléb

Pitta chléb

Obrázek Kváskový chléb by Romča

Kváskový chléb by Romča

Obrázek Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Obrázek Plněné rohlíčky

Plněné rohlíčky

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

TOPlist