Hledat

Výborné pivní rohlíky

Potřebné přísady:
  • 500 ml světlého piva
  • 55 g sádla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400 g hladké mouky
  • 450 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1,5 lžičky cukru
Postup přípravy:
  1. Pivo jsem lehce ohrala-jen tak na vlazno.
  2. Behem kynuti-asi 70 minut jsem testo jednou prelozila..kynulo v mise pod igelitem.
  3. Po vykynutí těsto zvazime a nakrajime na kousky o vaze asi 82 g (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
  4. Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat hrubou solí a kminem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
  5. U nas doma zatim na prvnim miste!!
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Domácí chléb ze špaldové mouky podle paní Jany

Obrázek Tvarohová vánočka bez kynutí

Tvarohová vánočka bez kynutí

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Chléb z psyllia se sýrem by Romča

Obrázek Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Brioška s kešu oříšky, špenátem a tylžským sýrem

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Domácí dalamánky

Domácí dalamánky

TOPlist