Hledat

Výborné pivní rohlíky

Potřebné přísady:
  • 500 ml světlého piva
  • 55 g sádla
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 400 g hladké mouky
  • 450 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
  • 1,5 lžičky cukru
Postup přípravy:
  1. Pivo jsem lehce ohrala-jen tak na vlazno.
  2. Behem kynuti-asi 70 minut jsem testo jednou prelozila..kynulo v mise pod igelitem.
  3. Po vykynutí těsto zvazime a nakrajime na kousky o vaze asi 82 g (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme rohlíky, naskládáme na plech s pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
  4. Pak pomašlujeme vodou, můžeme posypat hrubou solí a kminem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
  5. U nas doma zatim na prvnim miste!!
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

Obrázek Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Chléb by Romča

Chléb by Romča

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Kynutí motýlci

Kynutí motýlci

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Mrkvové tyčinky ze špaldy by Romča

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Základní startovací chléb pro nováčky

Základní startovací chléb pro nováčky

TOPlist