Hledat

Vynikající karásky od Staňky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na pomazání karásků
  • hladká mouka na vál
  • cukr moučka na posyp
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme půl lžičky cukru a promícháme - necháme stát bokem , čekáme až nám vzejde kvásek. Mezitím si prosijeme do mísy mouku, přidáme cukr, promícháme. Teď přidáme všechny ostatní ingredience, máslo musí být změklé a pokojové teploty. Přidáme i vzešlý kvásek a necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na několik stejných dílů =počet karásků. Z každého dílku vyválíme potřebný počet hadů a zapleteme jako cop. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 min vykynout. Pečeme v předehřáté troubě. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Kdo chce a je zvyklý bílkem, nebo rozšlehaným vejcem, mlékem - každý podle sebe. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Toastový máslový chléb

Toastový máslový chléb

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Chléb zadělávaný pivem

Chléb zadělávaný pivem

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Esíčka

Esíčka

Obrázek Sladké bochánky

Sladké bochánky

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

Obrázek Pitta chléb

Pitta chléb

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

TOPlist