Hledat

Vynikající karásky od Staňky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na pomazání karásků
  • hladká mouka na vál
  • cukr moučka na posyp
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme půl lžičky cukru a promícháme - necháme stát bokem , čekáme až nám vzejde kvásek. Mezitím si prosijeme do mísy mouku, přidáme cukr, promícháme. Teď přidáme všechny ostatní ingredience, máslo musí být změklé a pokojové teploty. Přidáme i vzešlý kvásek a necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na několik stejných dílů =počet karásků. Z každého dílku vyválíme potřebný počet hadů a zapleteme jako cop. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 min vykynout. Pečeme v předehřáté troubě. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Kdo chce a je zvyklý bílkem, nebo rozšlehaným vejcem, mlékem - každý podle sebe. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Špenátovo - sýrová slunečnice

Špenátovo - sýrová slunečnice

Obrázek Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Ptáčci z loupákového těsta

Ptáčci z loupákového těsta

Obrázek Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Obrázek Domácí kváskové loupáky

Domácí kváskové loupáky

Obrázek Copánky plněné krémem

Copánky plněné krémem

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Citronové řezy

Citronové řezy

TOPlist