Hledat

Vynikající karásky od Staňky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na pomazání karásků
  • hladká mouka na vál
  • cukr moučka na posyp
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme půl lžičky cukru a promícháme - necháme stát bokem , čekáme až nám vzejde kvásek. Mezitím si prosijeme do mísy mouku, přidáme cukr, promícháme. Teď přidáme všechny ostatní ingredience, máslo musí být změklé a pokojové teploty. Přidáme i vzešlý kvásek a necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na několik stejných dílů =počet karásků. Z každého dílku vyválíme potřebný počet hadů a zapleteme jako cop. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 min vykynout. Pečeme v předehřáté troubě. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Kdo chce a je zvyklý bílkem, nebo rozšlehaným vejcem, mlékem - každý podle sebe. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Obrázek Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Levný chléb od Ládi Hrušky - za 12 kaček super chleba

Obrázek Domácí chlebík podle Anetky

Domácí chlebík podle Anetky

Obrázek Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Obrázek Chléb konzumní

Chléb konzumní

Obrázek Šlehačkové sladké rohlíky

Šlehačkové sladké rohlíky

Obrázek Lahodný chléb

Lahodný chléb

Obrázek Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obzvláště vypečené slaninovo-sýrové houstičky

Obrázek Houstičky by Romča

Houstičky by Romča

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Mrkvový chléb s ořechy

Mrkvový chléb s ořechy

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

TOPlist