Hledat

Vynikající karásky od Staňky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na pomazání karásků
  • hladká mouka na vál
  • cukr moučka na posyp
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme půl lžičky cukru a promícháme - necháme stát bokem , čekáme až nám vzejde kvásek. Mezitím si prosijeme do mísy mouku, přidáme cukr, promícháme. Teď přidáme všechny ostatní ingredience, máslo musí být změklé a pokojové teploty. Přidáme i vzešlý kvásek a necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na několik stejných dílů =počet karásků. Z každého dílku vyválíme potřebný počet hadů a zapleteme jako cop. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 min vykynout. Pečeme v předehřáté troubě. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Kdo chce a je zvyklý bílkem, nebo rozšlehaným vejcem, mlékem - každý podle sebe. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Cibulový chléb pro domácí pekárnu

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Domácí chléb s Lievito Madre by Romča

Obrázek Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Bílé pšeničné pečivo - rohlíky, housky

Obrázek Bochánky

Bochánky

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Vatikánský chléb štěstí

Vatikánský chléb štěstí

Obrázek Kváskový chléb pečený v pekárně  by Romča

Kváskový chléb pečený v pekárně by Romča

Obrázek Selský chléb se slaninou

Selský chléb se slaninou

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Máslový toustový chléb by Romča

Máslový toustový chléb by Romča

TOPlist