Hledat

Vynikající karásky od Staňky

Potřebné přísady:
  • 500g hladké mouky
  • 2dl mléka
  • 100g cukru
  • 2 žloutky
  • 50g másla
  • 30g čerstvého droždí
  • špetka soli
  • máslo na pomazání karásků
  • hladká mouka na vál
  • cukr moučka na posyp
Postup přípravy:
  1. Mléko přihřejme, rozdrobíme do něj droždí, přidáme půl lžičky cukru a promícháme - necháme stát bokem , čekáme až nám vzejde kvásek. Mezitím si prosijeme do mísy mouku, přidáme cukr, promícháme. Teď přidáme všechny ostatní ingredience, máslo musí být změklé a pokojové teploty. Přidáme i vzešlý kvásek a necháme na teplém místě kynout. Po vykynutí si těsto rozdělíme na několik stejných dílů =počet karásků. Z každého dílku vyválíme potřebný počet hadů a zapleteme jako cop. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 min vykynout. Pečeme v předehřáté troubě. Před pečením potřeme rozpuštěným máslem. Kdo chce a je zvyklý bílkem, nebo rozšlehaným vejcem, mlékem - každý podle sebe. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Chléb Šumava - nehnětený (podle Cuketky)

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Nadýchané bylinkové houstičky

Nadýchané bylinkové houstičky

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Domácí rohlíčky od Michaely

Domácí rohlíčky od Michaely

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

Obrázek Bílé pšeničné pečivo

Bílé pšeničné pečivo

Obrázek Houstičky podle Haničky

Houstičky podle Haničky

TOPlist