Hledat

Vynikající křehké rohlíčky

Potřebné přísady:
  • 500g mouka polohrubá
  • 42g droždí čerstvé
  • 2ks žloutek
  • 2PL cukr práškový
  • 250ml mléko
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 2dl olej
  • špetka sůl

Náplň:

  • tvaroh
  • vejce
  • vanilkový cukr
  • skořicový cukr
  • rozinky
Postup přípravy:
  1. Prosátou mouku, rozdrobené droždí, žloutky, moučkový cukr, mléko, prášek do pečiva, olej a špetku soli dáme do mísy a vypracujeme těsto.Mísíme ho přibližně 15-20 min.
  2. Rozdělíme ho na 8 dílů.Mezitím si připravíme tvarohovou náplň (tvaroh, vejce, vanilkový a skořicový cukr, rozinky). Samozřejmě nádivku si můžeme připravit jakoukoliv - ořechovou, makovou.
  3. Každý díl rozválíme na tenko a rozřízneme ho na 4 trojúhelníky, na které dáváme trošku náplně. Vyformujeme rohlíčky. Rozložíme je na vymazaný plech dále od sebe (případně můžeme použít papír na pečení).
  4. Potřeme je rozšlehaným bílkem a necháme 10 minut nakynout.A upečeme při teplotě 180 ° C cca 10-15 minut (do růžova). Z této dávky mi vyšly 2 plechy. Upečené posypeme práškovým cukrem.
Moučníky, dezerty, dorty
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Kefírové řezy se zakysanou smetanou

Obrázek Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Obrázek Cheesecake s jahodovým mramorováním

Cheesecake s jahodovým mramorováním

Obrázek Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Koláč z drobenkového těsta se švestkami a tvarohem

Obrázek Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Bláznivý koláč ke kafíčku luxusní

Obrázek Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Pudinkova buchta s ovocem podle Evičky

Obrázek Tvarohové lievance

Tvarohové lievance

Obrázek Panna cotta s jahodovou omáčkou

Panna cotta s jahodovou omáčkou

Obrázek Jemná máslová bábovka

Jemná máslová bábovka

Obrázek Perník od maminky s povidly

Perník od maminky s povidly

Obrázek Šátečky z Pošumaví

Šátečky z Pošumaví

Obrázek Nanukové řezy

Nanukové řezy

TOPlist