Hledat

Vývarová čočka na kyselo

Potřebné přísady:
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 hrnek čočky
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • lžíce octu
Postup přípravy:
  1. Luštěniny jsou velmi zdravé a proto by neměly chybět v našem jídelníčku. Uvařená čočka v Novém roce podle tradičních zvyku by měla zajistit dostatek peněz naší domácnosti.
  2. Čočku řádně propláchneme studenou vodou, raději několikrát, necháme chvíli namočenou ve studené vodě. Pak vodu z čočky slijeme, přidáme do vývaru a pomaloučku vaříme, až je čočka měkká.
  3. Uděláme si z 1 lžíce másla a trošku mouky jíšku a čočku zahustíme, dochutíme soli, pepřem, rozetřeným stroužkem česneku, dokyselime lžíci octu.
  4. Podáváme s kyselou okurčičkou a vejcem vařeným na tvrdo.
  5. Přejeme dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Grenadinmarsch - fleky s bramborama

Obrázek Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Obrázek Luxusní svíčková od maminky

Luxusní svíčková od maminky

Obrázek LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

LaNgOšE mojej mamy - naozaj dobré

Obrázek Cannelloni se špenátem a ricottou

Cannelloni se špenátem a ricottou

Obrázek Ovocné tvarohové knedlíky

Ovocné tvarohové knedlíky

Obrázek Králík na hořčici

Králík na hořčici

Obrázek Lokše by Romča

Lokše by Romča

Obrázek Vepřové líce

Vepřové líce

Obrázek Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Domácí měkké bonbóny bez barviv by Romča

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Bramborový salát - vynikající

Bramborový salát - vynikající

TOPlist