Hledat

Vývarová čočka na kyselo

Potřebné přísady:
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1 hrnek čočky
  • stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • lžíce octu
Postup přípravy:
  1. Luštěniny jsou velmi zdravé a proto by neměly chybět v našem jídelníčku. Uvařená čočka v Novém roce podle tradičních zvyku by měla zajistit dostatek peněz naší domácnosti.
  2. Čočku řádně propláchneme studenou vodou, raději několikrát, necháme chvíli namočenou ve studené vodě. Pak vodu z čočky slijeme, přidáme do vývaru a pomaloučku vaříme, až je čočka měkká.
  3. Uděláme si z 1 lžíce másla a trošku mouky jíšku a čočku zahustíme, dochutíme soli, pepřem, rozetřeným stroužkem česneku, dokyselime lžíci octu.
  4. Podáváme s kyselou okurčičkou a vejcem vařeným na tvrdo.
  5. Přejeme dobrou chuť
Hlavní jídla
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Boloňské lasagne

Boloňské lasagne

Obrázek Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Kachnička s třemi druhy knedlíků a dvěma druhy zelí

Obrázek Nadýchané bramborové lívance

Nadýchané bramborové lívance

Obrázek Plněné papriky

Plněné papriky

Obrázek Vaječná omáčka

Vaječná omáčka

Obrázek Kuřecí prsa na smetaně

Kuřecí prsa na smetaně

Obrázek Roztocká bašta

Roztocká bašta

Obrázek Zelňáky

Zelňáky

Obrázek Rafinované kuřecí řízky

Rafinované kuřecí řízky

Obrázek Řecké bifteki

Řecké bifteki

Obrázek Romančin zeleninový kotlík

Romančin zeleninový kotlík

Obrázek Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

Česnekové špagety s karamelizovanou cibulkou, žampiony a sušenými rajčaty

TOPlist