Hledat

Základní startovací chléb pro nováčky

Potřebné přísady:
  • 300ml vlažné vody
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 500g hladké mouky
  • 1 lžička sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého
Postup přípravy:
  1. Postupně se dá recept upravovat odebráním 100g hladké mouky za žitnou hladkou nebo chlebovou
kmín se dá nahradit česnekem či anglickou slaninou.
  2. Pozor tam kde je droždí nesmí být sůl.Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, 
aby se chléb opravdu zadařil je potřeba mu dát čas a živit : začni večer kdy si dáš do misky droždí cukr část mouky a část odměřené vody ,smíchej hodně řídkou kašičku asi jako krupicovou kaši a nechej v zavřené troubě do druhé dne.
  3. Druhý den smíchej ostatní suroviny ( sůl az na vrch se zbytkem mouky nechej důkladně promíchat v pekárně a nakynout .Po vyndání zpracuj v jaká tvar chceš přenes do ošatky nebo dortové formy s pečícím papírem a nechej znova cca 45 minut kynout pak se teprve peče dle trouby a receptů
. Držím palce at se vydaří.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Vynikající karásky od Staňky

Vynikající karásky od Staňky

Obrázek Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Špaldovo-žitný chléb s vlašskými ořechy

Obrázek Česnekáče

Česnekáče

Obrázek Sladké rohlíky

Sladké rohlíky

Obrázek Tatarkové žemličky

Tatarkové žemličky

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Pečené buchty paní Miinky

Pečené buchty paní Miinky

Obrázek Kváskový český chléb

Kváskový český chléb

Obrázek Ovocný suchárek

Ovocný suchárek

Obrázek Pudingové záviny

Pudingové záviny

Obrázek Cheesecake s jahodami

Cheesecake s jahodami

Obrázek Pražské koláče

Pražské koláče

TOPlist