Hledat

Základní startovací chléb pro nováčky

Potřebné přísady:
  • 300ml vlažné vody
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu
  • 500g hladké mouky
  • 1 lžička sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého
Postup přípravy:
  1. Postupně se dá recept upravovat odebráním 100g hladké mouky za žitnou hladkou nebo chlebovou
kmín se dá nahradit česnekem či anglickou slaninou.
  2. Pozor tam kde je droždí nesmí být sůl.Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu, 
aby se chléb opravdu zadařil je potřeba mu dát čas a živit : začni večer kdy si dáš do misky droždí cukr část mouky a část odměřené vody ,smíchej hodně řídkou kašičku asi jako krupicovou kaši a nechej v zavřené troubě do druhé dne.
  3. Druhý den smíchej ostatní suroviny ( sůl az na vrch se zbytkem mouky nechej důkladně promíchat v pekárně a nakynout .Po vyndání zpracuj v jaká tvar chceš přenes do ošatky nebo dortové formy s pečícím papírem a nechej znova cca 45 minut kynout pak se teprve peče dle trouby a receptů
. Držím palce at se vydaří.
Pečivo
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Hořčicový chléb v domácí pekárně

Hořčicový chléb v domácí pekárně

Obrázek Špaldové houstičky

Špaldové houstičky

Obrázek Pletený košík z těsta

Pletený košík z těsta

Obrázek Kváskový chléb

Kváskový chléb

Obrázek Veka

Veka

Obrázek Slaná podkova

Slaná podkova

Obrázek Pletený chléb s nutelou

Pletený chléb s nutelou

Obrázek Chléb z droždí

Chléb z droždí

Obrázek Celozrnný chléb – vynikající klasika

Celozrnný chléb – vynikající klasika

Obrázek Plněné domácí rohlíky

Plněné domácí rohlíky

Obrázek Skořicové rohlíky alias trdelníky

Skořicové rohlíky alias trdelníky

Obrázek Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

Rohlíky z pšeničného kvásku by Romča

TOPlist