Hledat

Zapečené papriky s tofu a jáhlami

Potřebné přísady:
  • 1 větší červená paprika
  • 100 g uvařených jáhel
  • 100 g tofu natural
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • lžíce lahůdkového droždí
  • lžíce panenského olivového oleje lisovaného za studena
  • hrst sušených rajčat
  • lžíce italských bylinek (směs bazalky, oregana, petržele, chilli)
  • špetka pepře
Postup přípravy:
  1. 1. Jáhly uvařte dle návodu.
  2. 2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. 3. Papriku omyjte a rozkrojte napůl.
  4. 4. Sušená rajčata nakrájejte na malé kousky.
  5. 5. Tofu (zbavené přebytečné vody) nastrouhejte najemno.
  6. 6. Na nepřilnavé pánvi zpěňte na trošce vody cibuli, česnek, sušená rajčata a tofu.
  7. 7. Ke směsi přisypte uvařené (scezené) jáhly, společně vše promíchejte a okořeňte.
  8. 8. Směsí naplňte papriky a vložte je do předehřáté trouby na 180 °C cca na 20
  9. minut.
  10. 9. Po 20 minutách papriky zakápněte olivovým olejem a vraťte je do trouby na
  11. dalších cca 10 minut.
    1. Ještě teplé je posypte lahůdkovým droždím a podávejte.
Vegetariánské
Autor receptu

Facebook komentáře

Mohlo by se Vám líbit

Obrázek Zapékaný karfiol

Zapékaný karfiol

Obrázek Pomázánka z avokáda podle Kačky

Pomázánka z avokáda podle Kačky

Obrázek Pečené fíky s citrónovým krémem

Pečené fíky s citrónovým krémem

Obrázek Koláč Bikaina by Romča

Koláč Bikaina by Romča

Obrázek Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Dýňový tataráček s bramborovými chipsy

Obrázek Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

Rýžové nákypky podle Honzy Moravce

Obrázek Žampiónový krém by Romča

Žampiónový krém by Romča

Obrázek 10 receptů na  Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

10 receptů na Smothies - ovocné šťávy jsou vynikající pro vaše tělo

Obrázek Hnedý gaštanový chlebík

Hnedý gaštanový chlebík

Obrázek Mrkvové bramboráčky s celerem

Mrkvové bramboráčky s celerem

Obrázek Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Těstoviny s červenou řepou podle Ivanky

Obrázek Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

Vegetariánské Gnocchi se špenátem a quorn by Romča

TOPlist